Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších horrorů (ale ne nejlepších) podle S.Kinga. Původní povídku neznám, ale jelikož většina Kingových příběhů končí špatně, těšil jsem se na konec. Hon na vlkodlaka má místy napínavou atmosféru i obstojné gore (nejlepší je utržená hlava), mechanické vlkodlačí efekty měl na starosti trikový mág Carlo Rambaldi (E.T., Vetřelec, Duna aj.). Mé hodnocení ovšem sráží nevychovaný spratek (Corey Haim), co mi pil krev od začátku. Příjemné, ale přeci jen zub času si zahlodal (a byť jsou triky povedené, tak na Amerického vlkodlaka v Londýně prostě nemají). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Jasne z toho cítiť Kinga, čo je fajn. V porovnaní s filmami o vlkodlakoch ako sú staršie klasiky The Howling (1981) a An American Werewolf in London (1981) jasne zaostáva hlavne v maskách. Vlkodlak tu vyzerá ako naštvaný gumový medveď čo je fakt. No napriek tomu to obsahuje poctivú dávku napätia (i vtipu - scénka honba dedinčov na vkodlaka a následná svätá omša za obete), možno i preto, že v podstate ide o rozprávku (s krvou) a hlavnými hrdinami sú dvaja neplnoletý súrodenci. PS: Ak chcete vidieť Terry O´Quinna (John Locke z "Lost") o 20 rokov mladšieho, tu je jedna možnosť. Dostane fajn šupu bejzbolkou po hlave od vlkodlaka. A nie jednu ;-))). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V poklidném městečku Tarker´s Mills začne řádit krvelačná šelma. Jeho obyvatelé začínají doslova ztrácet hlavu, jelikož oběti jsou rozcupovány na kusy. Při útoku na postiženého mladíka Martyho však bestie přijde o oko. Chlapec zjistí, že jde o vlkodlaka, a svěří se svému strýčkovi. Jejich plán je jasný: zastavit vraždící monstrum. Stačí jen nalézt osobu, která bude mít pásku přes oko... Stříbrná kulka je díky hlavnímu hrdinovi spíše dětským hororem, ale mordy jsou přesto řádně krvavé, masky povedené a slušná je i atmosféra městečka uprostřed hlubokých lesů. Zajímavostí může být i účast Gary Buseyho v netypicky kladné a sympatické roli Martyho strýčka... Chybí mi tyhle werewolf-horory s poctivou maskérskou prací. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, je pro mně osobně hodně důležitý, v mládí sem totiž z celého filmu viděl, jenom posledních třicet vteřin, ale přesto si mně ten film získal. To bylo v roce devatenáct devadesát osm, to mi bylo osm let a od té doby, sem tenhle film nepřestal hledat, zkoušel všechno možné, i zdejší experty přes horory, žádný z nich nevěděl, nechtěl a nebo se raději povyšoval. Tolik k zdejším hororovým expertům, ale tenhle film sem našel díky Youtube, takže mé díky patří této platformě. A byť je film klasickým hororem, kdy ve městě řádí vlkodlak a jediný kdo jej může zastavit, sou dva sourozenci a strýček, kterého hraje Gary Busey, který je však ve filmu, za černou ovci rodiny. Tak se všechno, povedlo na jedničku, ale hlavně atmosféra, městem obchází strach a hrůza, kdy si lidé nevěří a podléhají panice, tohle je ve filmu velice dobře zpracované. Parádní masky a pár slušných mordů, též stojí za zmínku, za mně vede šerif a lov v mlze. Navíc pro všechny fanoušky Stranger Things, co sou v Klubu smolařů, tenhle film by jste měli vidět, je stěžejním pro ty seriály/filmy, co následovaly. Tenhle film miluju tak moc. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)
  • Film byl natáčen od října do prosince roku 1984. Do kin se ale dostal až 11. října 1985. (mahler)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno