Reklama

Reklama

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vrchol teen komedie s geniálnim Pennem (Spicoliho už stejně ve svý kariéře nikdy nepřekoná) a spoustu dalších více či méně zajímavých postav včetně Nicolase Cage, kterej se mihne asi ve třech scénách. Odvážnější, uvěřitelnější a vtipnější než současné teenagerské komedie, k tomu nadupanejch soundtrack vypalovaček tý doby. Výtky bych měl jen k tý naivní blondýně, co furt čekala na prince a bílém koni a lezla mi na nervy hlavně v poslední čtvrtině, kdy tam vyšokovaně pobíhala zbouchnutá, ale jinak super. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tato 80s kultovka ma dokonale a totalne minula. Proste mi pripada zastarala. Jednotlive prihody, ktore postavy zazivaju mi pripadaju dost nezaujimave, malo napadite a slabo vypointovane. Herci v hlavnych ulohach su dost slabi a nesympaticki. O nejakom komedialnom nadani mozu len snivat. Nečudo ze sa väcsina z nich nikdy poriadne nepresadila. Akurat Sean Penn v ulohe totalneho zhulenca je obcas zabavny. Paradoxne sa tu ale mihne v doslova sekundovych vystupoch niekolko buducich hviezd (Forest Whitaker, Eric Stoltz, Anthony Edwards, alebo Nicolas Cage, ktoreho som s vypätím vsetkych sil nasiel v jednej mikrosekundovej scene). Proste strata casu. Existuje mnoho ovela lepsich teenagerskych komedii. 4/10. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak k z téhle neskutečné slátaniny jsem si utvořil napojení na Schulhoffovy socialistické komedie. Na ty se sice v dnešní době tak nějak (ne)dá koukat, ale kdybych je viděl až teď poprvé, tak je hodím do koše jakbysmet. A s Ridgemontovskou střední to bude pro zámořské diváky asi stejné, kdy si rádi zavzpomínají na Reaganovskou dobu. Jinak si nedokážu představit, jak někdo může mít rád film s tak příšernými herci. Nejsem na herectví nějak vysazen, v podstatě sežeru všechno s tím, že takhle by někdo reagoval mohl, ale tady je to fakt extrém. Je i klidné možné, že scénář Camerona Crowea není nijak hrozný, jenže komedie je žánr, který potřebuje herecké vypichování vtipných situacích ze všech nejvíc. Fakt nevím, co je lepší: jestli neskutečné přehrávání jak často vídáme nebo zcela nezáživné čtení vět ze stromu naproti. Vždyť ty některé rozhovory jsou jak z minutového rozhovoru před akcí v pornu. Občas tedy nejsou jen jak, ale v podstatě by klidně v pornu mohly být, kdyby se trochu sjelo s úhlem kamery. A nakonec jsem si ještě všiml, že i když takovýto děj by se mohl odehrát během ubohého týdne, tak je jen tak mimochodem roztažený na celý rok! Crowe musel tehdy hodně hulit. Fakt zlaté Beverly Hills proti téhle matlanině. Ještě že Penn je fakt perfektní, hlavně když si člověk asociouje s jeho dnešními vážnými rolemi, soundtrack je taky celkem povedený a Brian Becker, hrající balícího guru a zpívající refrény hitovek od Cheap Trick, taky ujde. Ale jinak fakt hnus, aspoň kdyby ve stále se opakující písničce neustále neopakovalo "lalala, all-American boy". Jestli si někdo dělá srandu z BH rozhovorem Stevea a Brandona o rozvázané tkaničce, tak tady by musel vyletět z kůže. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn se ve filmu objevil jako Jeff Spicoli v teniskách Vans Slip-On, což vedlo k raketové popularitě značky. Díky tomu se začaly boty Vans prodávat po celých Spojených státech a později i po celém světě. (venus)
  • Natáčelo se pět týdnů. (Kulmon)
  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)

Reklama

Reklama