Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Cage mám poměrně rád, ale to co předvádí od roku 2006 je hrůza(doufám že to špatnej polda vyrovná). Ale tady co předvádí je fakt skvělé, role naprostého ujetého hajzla mu sedla, i když teda jeho páčo bylo hrozný. Film je děsný žánrový mišmaš nevěděl jsem jestli koukám na komedii, horror či parodii. Nestěžuju si film se mi líbil, a v budoucnu ho zkouknu určitě znova. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně ambivalentní, protože to má strašně nejasnej žánrovej rámec. Na jednu stranu je Vampire's Kiss přehlídkou Cageových hereckých kreací, jejichž intenzita se s blížícím koncem stupňuje na úroveň Cageova youtubovýho best of. Jenže třeba záběry na neogotická zákoutí New Yorku na začátku a v průběhu mají budovat hororovou atmosféru. Přitom je to v jádru asi nejvíc psychologické drama o rozpadu osobnosti do totálního od reality odtrženého crashe (pravidelné schůzky s terapeutkou). A taky tak trochu obrázek misogynní korporátní kultury 80. let? (Cage honí sekretářku na hajzlíky, tam na ní křičí a na konci se tomu v kanceláří s ostatníma vedoucíma zasmějou). ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kedy sa z Caga stal pošahaný blázon. To odvtedy, čo ho zakusla ohavná cundra bez zadku. Jej vystupovanie ma iritovalo a naviac vyzerala ako tanečníčka z klipu MC Hammera . Cage na nás vychŕlil neskutočnú gestikulačnú smršť emócií a tým si prilepil na čelo tabuľku s označením pomätený šialenec. Odštartoval si tak kariéru herca, ktorý má svoj neopísateľný výraz, jedinečný pôvab a dokáže aj z komára urobiť velblouda. Film ma ovšem ničím iným nezaujal a jediný dôvod, pre ktorý som to dopozerala bola práve Nicolasova vzteklina. Pridávam jeden citát, ktorý ma celkom pobavil: „Jseš na zavšiveným hajzlu a já se tady snažím vysrat. Takže zavři sakra zobák a nech si to divadýlko nadoma, nebo to běž dělat na dámy.“ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych měl asi předeslat, že nesnáším Nicolase Cage a jeho jediné dvě herecké polohy (jsem smutný vs. jsem zmatený), které ve filmech posledních patnáct let presentuje. V Polibku upíra je ale naprosto úžasný a bezpochyby je to jeho fyzické herectví, dotažené na naprosté maximum, které z téhle netradiční upířiny dělá famózní dílo. Ano, netradiční upířina je asi nejpřesnější označení tohoto kolotoče žánrů, který asi nesedne úplně každému. Příběh nemá smysl rozpitvávat (Cage je možná pokousán upírkou, možná se mění a zcela jistě při tom nádherným způsobem šikanuje svou sekretářku Alvu), protože je v zásadě podružný. Už dlouho jsem se sám u filmu tak upřímě nezasmál nahlas, jako když Cage s umělými zuby začal lovit holuby.... ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě opravdu šokuje. Tenhle film si rozhodně zaslouží víc. Nevím jestli to je tím, že to vidělo tak málo lidí anebo tím, že lidé nechápou satiru a černý humor. Celou dobu se mi v hlavě točilo Americké psycho a Bale. Rozhodně vidím spojitosti a nedivila bych se, kdyby se tímto filmem inspirovali. Zároveň i vidím spojitosti v příjmutí obou snímků. Lidé prostě nemají trpělivost pro pozvolně plynoucí filmy. Cage je naprosto famózní a jeho propadávání se do šílenství je opravdu skvostné. Několikrát jsem se opravdu musela smát nahlas jeho hysterickým výstupům. Ostatní obsazení také super a celkové opravdu nemám moc co vytknout. Tenhle typ filmů mě prostě baví. :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V kanceláři na stole má Peter Loew (Nicolas Cage) fotografii Franze Kafky, jehož román "Proměna" pojednává o přeměně člověka v brouka... zde jde pro změnu o změnu v upíra. (Radiq)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama