Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo ujetý...ale svým způsobem chápu chování hlavní postavy-sám jsem dost často takhle vyšinutej a to mě nekousla upírka ale ze života atd.Jenže kdežto N.Cage se tu vyřadil a muže to nazývat uměleckou činností tak u mě by si tak akorát klepali na čelo :-).Jinak je to z Ghost Riderem nejslabší snímek z filmografie N.Cage alespoň za mě a to jsem viděl téměř vše,ale zase pro tu sympatii v leda čems s hlavní postavou dávám maximálně 60% a tři hvězdy a to ještě musím mít obě oči přivřené :-) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní upířina... O děj tady vlastně ani moc nejde, i když mi docela silně připomíná Romerova Martina, ale jen o až maniakální výkon N. Gage... A to musím dodat, že ten jeho psí pohled z duše nenávidím... A přiznejte si, určitě jste se bavili stejně jako já, když si Cage nasadil umělé zuby, nebo při docela drsném šikanování své sekretářky Alvy... ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní hororový snímek, který trpí snahou natočit, co největší podivnost. Film se potácí mezi mnoha žánry (psychologický thriller, groteska, upírský horor, romantické drama), ale dohromady to vůbec nedrží pohromadě. Excelentní výkon Nicolase Cage, který hraje totálního magora, nemůže rozpačitý výsledný dojem zachránit. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Nic Cage at his Cagest. Čierna komédia par excellence o yuppíkovi, ktorý sa mení v upíra a terorizuje svoju zakríknutú sekretárku. Cage je v roli literárneho agenta naprosto odzbrojujúci a má po boku exkluzívne roštenky Jennifer Beals a Mariu Conchitu Alonso. Celým filmom navyše vibruje dekadentná atmosféra New Yorku druhej polovice 80s, nie nepodobná tej z Amerického psycha. Pre fanúšikov NC absolut must-see! ()

AngelG 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě opravdu šokuje. Tenhle film si rozhodně zaslouží víc. Nevím jestli to je tím, že to vidělo tak málo lidí anebo tím, že lidé nechápou satiru a černý humor. Celou dobu se mi v hlavě točilo Americké psycho a Bale. Rozhodně vidím spojitosti a nedivila bych se, kdyby se tímto filmem inspirovali. Zároveň i vidím spojitosti v příjmutí obou snímků. Lidé prostě nemají trpělivost pro pozvolně plynoucí filmy. Cage je naprosto famózní a jeho propadávání se do šílenství je opravdu skvostné. Několikrát jsem se opravdu musela smát nahlas jeho hysterickým výstupům. Ostatní obsazení také super a celkové opravdu nemám moc co vytknout. Tenhle typ filmů mě prostě baví. :) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)
  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno