Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Včely moc nemusím a dá se říci, že je i nesnáším, neboť mám na ně alergie. Ale u téhle včelky udělám výjimku. Máju jsem v dětství miloval. Dokonale nazpívaná úvodní znělka v podání Karla Gotta. Pamatuju si, jak tento seriál běžel o víkendu brzy ráno a já jsem vždycky vstával a s Májou prožíval všelijaká dobrodružství. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Karel Gott, Boris Rösner, Aťka Janoušková aj. Včelka Mája, včelík Vilík, teta Kasandra, myšák Alexander, průvodce každým dílem luční koník Hop nebo třeba vojenská rota mravenců či útoční sršni. Nezapomenutelná parta, která rozradostňovala nejedno dítko už od dob hlubokého socíku, stejně tak jako mě.. Nikdy nezapomenu na všechny ty skvělé dobrodružství někdy ráno v neděli ve Studiu Kamarád, spojené s touto malou naší-vaší kamarádkou vychytralou včelkou Máájou. "Nej-napínavější díl"? Pro mě osobně ten s velkými Sršni, tenkrát tuším na pokračování:-)! ()

Reklama

poli00 

všechny recenze uživatele

V každém díle se dozvíme něco o světě broucích, někdy třeba skrytě, ale určitě je to poučné a v celém seriálu se promítné široká škála všehomožného hmyzu. Máju a Vilíka jsem sice nikdy moc nemusel a tento seriál nebyl zrovna jeden z mojich nejoblíbenějších ovšem po zhlédnutí několika dílu nyní na čt1 mě vcelku potěšil. Akorát ta uječená Mája mě pořád deprimuje. Možná trochu nadhodnoceno, ale přece jen: 80% ()

fleker 

všechny recenze uživatele

nehorazna mystifikace...kdyz sem byl malej, visel sem na tomhle serialu jako nudle znosu...pak sem ale potkal vcelu...ochocil sem si ji a dal ji meno Subduralni hematom; a rozhodne teda nevypada jako Mája z televize...moje vcela hematom má 6 nozicek.. Maja 2 ruce, 2 nohy.. moje vcela hematom ma voci cerny..a kouka na me, jako dybych byl naka mozajka neboco, mája je ma bily jako pcp... Navic má blond vlasy a průměrná včela se doživa 23 dnu. Ja rikam ze mája neni ten za koho se vydava a klame svet. podle mejch prirodovednich zkusenosti se rozhodne o vcelu nejedna a vsadil bych na to delozni cipek dybych nakej mel. muj osobni tip je žirafa....nic to ale nemeni na tom, ze spolu s mym oblibencem, mirně retardovanym maniodepresivnim fobiotikem a na metadonu zavislym Vilíkem tvoři dokonalej tym ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Docela povedený seriál, o kterém jsem si myslel, že je český. Dost jsem se podivil, když jsem zjistil, že je to práce Japonsko německé spolupráce. Vždyť Včelka Mája nám byla předkládána jako typický český seriál s K. Gottem. :-) Dnes už vím, že existuje něco jako japonská anime v níž je Biene Mája spíše okrajovou záležitostí (a to jak po animované, tak i po dějové stránce). Dnes bych tento seriál hodnotil 3 hvězdičkami, ale když vezmu v úvahu, že je to pro mrňata, tak dám 4 (84%). ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • Úvodnú zvučku pre slovenskú, českú a nemeckú verziu naspieval Karel Gott. (Greenpeacak)
  • Seriál vznikl v Japonsku na motivy knihy „Včelka Mája a její dobrodružné příběhy“, kterou v roce 1912 vydal německý spisovatel Waldemar Bonsels. (venus)
  • Ide o jeden z prvých dlhodobých seriálov, ktorý na Slovensku herci dabovali. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama