Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

deac 

všechny recenze uživatele

Mám to podobný jako hirnlego. Na její otázku bych si odpověděl: z toho samýho důvodu jako jsem se bavil třeba u Velkého putování Bolka a Lolka, a chybělo mi to u hraného filmu Cesta kolem světa za 80 dní s Chanem. Bez ohledu na hlavní postavy u těch animáků na mě prostě dejchlo kouzlo toho cestování. Promluvila ke mě poetika těch dálek, který pro mě asi už po zbytek života zůstanou nedostižný. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární španělský animovaný seriál na motivy Verneovky o cestě kolem světa za osmdesát dní. Předlohy se to drží volně, ale ve své době to v Československu nahrazovalo Disneyovky celkem spolehlivě. Dneska mne překvapuje vůbec rok vzniku 1981, protože jsem vždycky myslel, že je to dělané počítačem ty animace, ale možná ne.. ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodužné plány, dlouhou cestu chystám. Mám pověst jentlemana, můj život to je změna........ no kdo by na to mohl zapomenout. Když jsem býval malý kluk tak jsem to nikdy neprošvihl, byl to vážně úžasný seriál se skvělými postavami (Willy, Barnabáš, Čiko, Romy a i ti pronásledovatelé) ;) 90%. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Je smutné zjištění, že nejlepší verze Verneova románu, je kreslená seriálová verze pro děti, kde lidské postavy hrají zvířata. Co na tom, že ze sluhu v češtině přejmenovali na Barnabáše a jeho kamaráda za Čika. Navíc výborný dabing, v kterém výborně Filliho tedy Williho (ono to je jako ten F.L Věk byl F.L.Hek :)) nadaboval Viktor Preiss. No a nesmím zapomenout na blýskajícího Čidlinga tedy Václava Postráneckého. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to pouze, když jsem čekal na Garfielda, který se vysílal těsně po tomhle. Dobrodružné seriály nemusím, protože se mi zdají hektické, ohrané. Taky ty dialogy jsou hlavně povídání o věcech, nesouvisejícím s dějem daného dílu. Kdyby tohle byl hraný film, tak s mojí pozorností by mi unikla pointa. Líbí se mi ale dabing (jakožto jeden z mála dochovaných z té doby a po té době) a začátek závěrečné znělky, ze které mi (i přes upadávání toho pocitu) radostí mrazilo po zádech. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • V seriálu vystupuje přes 160 mluvících postav. (Agatha)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno