Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi kresleny serial na ktery sem (v dobe kdyz jeste nechodili Simpsoni) se tak rad dival. Narozdil od dnesnich kravin typu Telletubyys, nebo blejblejd a dalsich se serial nesnazil delat z deti pitomce a docela zabavnym zpusobem je ucil poznavani sveta, ruznym kulturam, nabozenstvim, take trochu technice no proste vsemu uzitecnemu. Z mnozstvi epizod bych spomenul tu v Egypte, ktera patrila k mym nejoblibenejsim, jelikoz mam Egypt rad a v serialu byl perfektne vylicen, nebo epizoda na divokem zapade a v Kanade, to byly nezapomenutelne dily. Ceskemu brilantnimu dabingu se podarilo jeste hloubeji vryt jednotlive zvireci hrdiny do me mysli a kdyz sem se na tento serial pred nedavnem podival, ani sem nechtel uverit tomu, ze je to jiz vice nez 10 let co sem jej naposled videl. Pisu tady jen o Willy fogovi na ceste kolem sveta, totiz to pokracovani Willy fog na ceste za dobrodruzstvim bylo znatelne horsi a bohuzel cisty prumer, a serial u me degradoval na uroven stupidni destke zabavy, jelikoz se v kazdem druhem dile zpivalo, a skoro kazde druhe slovo opakovalo, dej byl nezazivny a i na daberech bylo videt, co si o tomhle nepovedenem pokracovani mysli. Nevim proc tak zprznili takovou animovanou legendu, jestli kvuli modnim trendum, ktere se v tech letech zacali objevovat, a nebo to uz tvurce nebavilo, tak to takhle odflakli, ja proste nevim. Kazdopadne tech 5* je za ten prvni serial, ktery miluji a stale ho povazuji za jeden z nejlepsich kreslenych serialu vsech dob. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím kolik mi bylo, když jsem se zamiloval do Byl jednou jeden život/člověk/objevitel/vynálezce a později také do Willyho Foga a jeho cestě kolem světa. Animované verzi se do dnešních dnů nevyrovnalo žádný jiný způsob natočení slavného příběhu bohatého anglického muže z vyšší vrstvy a jeho sázce o cestě kolem světa za 80 dnů. Nehledě na to, že animace je v tom seriálu příjemná a hravá. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

V mých pěti letech býval kdysi Willy Fog učiněnou modlou. K mému velkému překvapení jsem však každý díl hltal i před několika měsíci, když ho v televizi opakovaly. Bylo příjemné, nostalgicky si zavzpomínat na své dětství. Jinak, skvěle zpracovaný dobrodružný seriál pro děti. Myslím, že i teď si jistě najde věrné fanoušky. Ale pozor, nepovedenému pokračování s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím se obloukem vyhýbejte! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi to tu všetci hodnotíme z hľadiska detskej nostalgie, ale prečo nie, veď o to práve ide. Veľké dobrodružstvo podané jednoduchou animáciou, ktorá nám ako deťom vôbec nevadila. Aspoň sme si mohli bohatšie obrazy vytvárať v našej fantázii. Táto schopnosť dnešným animákom paradoxne svojou dokonalosťou chýba. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je nejlepším filmovým zpracováním Cesty kolem světa za 80 dní. Ještě ho mám možná kdesi nahraný na kazetě. Když jsem byl děcko a přál jsem si, aby ho ještě někdy opakovali tak ho v televizi dávali tak jednou, maximálně dvakrát. A teď je v programu pořád. A kupodivu to svoje kouzlo neztrácí ani po letech. Animace ovšem není tak čistá (ale na rok 1981 je to bomba), dominuje tady však vynikající hudba a opravdu velmi povedený český dabing. Dnešní děti se z tohoto "nemoderního" seriálu dozvědí víc než ze současných paskvilů... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)

Reklama

Reklama