Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

paascha 

všechny recenze uživatele

Hrůzná hrůza. Nápad se zvířaty je dobrý, animace dost slabá a dabing naprosto příšerný. Preiss mluví jako profesor Idiot, princezna jako Agáta Hanychová a ten malej hajzlík jen piští a kvičí. Dost nepovedená věc. Rozdílný názor od většiny je zapříčiněn faktem, že já prožil dětství na medvědech od Kolína:-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Dílo, jehož hodnocení by u mě vypadalo úplně jinak, kdyby se mi nestala ta nehoda, že jsem viděl po dlouhé době reprízu. Nudné, křečovité, bez vtipu, bez kouzla, nostalgie se nedostavila ani v nejmenším. Ta jediná hvězdička je za dabing, o Viktoru Preisovi není nutno mluvit, pro hlas Evy Spoustové mám slabost odjakživa a ujetý ječák Inky Šecové je prostě neuvěřitelný. ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Je to bezesporu pecka, kterou jsem počas dětství hltal a litoval, když mi unikl jediný díl. Přes nespornou naivitu, která k danému žánru patří jsem si užíval tuto nedostižnou jízdu napříč světem. Vrcholem byl pro mě poslední díl, který využívá dané pointy a byl jsem velmi mile překvapen. Musím zde pochválit sympatické postavy, cool záporáky a na osmdedátá léta skvělou animaci. Vydařil se taky český dabing. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Jsem Willy Fog všem známý, mám dobrodružné plány, dlouhou cestu chystám!" Animace nebyla nikterak úžasná, ale ta atmosféra velkých Fogových dobrodružství byla zcela nenapodobitelná. Velkou výhodou byli i dostatečně sympatičtí hrdinové. Ač místy hodně volně na motivy předlohy Julese Vernea, tak i tak se po hříchu dodnes jedna z těch věrnějších adaptací jeho děl. Naštěstí jsem již předlohu tenkrát měl načtenou, jinak by mě zřejmě u posledního dílu trefil šlak napětím. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů z dětství. Úvodní píseň si pamatuji do dneška, stejně jako krásnou animaci a jednotlivé hrdiny i záporáky. Dobrá předloha je zkrátka znát. Hrdinům budete držet palce a přát jim, ať všechno stihnou. Jednotlivé epizody jsou napínavé a některé si rovněž pamatuji dodnes. K dobru musím připočítat i úžasný český dabing a především to, že když jsem seriál viděl po dlouhé době v dospělosti a zjistil jsem, že nic ze svého kouzla neztratil. Úspěch tvůrci využili a vytvořili několik dalších dobrodružství Willyho Foga, ale už nebylo ono (viz zdejší hodnocení). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)
  • Postavy odpovídají postavám ve Vernově předloze, ale mají zvířecí podobu. (Kmotr76)
  • Trasa cesty kolem světa odpovídá trase v předloze Julese Verna. (Kmotr76)

Reklama

Reklama