Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (382)

dyfur 

všechny recenze uživatele

MNE ZAMIETNUTÁ ZAUJÍMAVOSŤ:zaslaná zajímavost byla sloučena s další již existující zajímavostí Text tebou zaslané zajímavosti: Ace Ventura ( Jim Carrey ) nosí hodinky značky Timex (1970s Vintage).Bola znárodnená a pridaná inému : Auto, na ktorom sme mohli vidieť Ace Venturu (Jim Carrey) na konci filmu, je Chevrolet S-10 Modified z roku 1989. Ace nosí hodinky značky Timex. (ShortyIC) MOJA POZNÁMKA k danému:sťažovať sa nedá a šťať proti vetru sa mi nechce.Tak držím hubu a hádžem ďalšie zaujímavosti - doteraz asi 5O sa mi stratilo niekde..... vyparilo....... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento diel mi pripadal vtipnejší, najmä kvôli scénkam v Tibete, keď vraveli, že nikto si sem neprináša svoju nálepku, meno, či scénkam s "pôrodom" človeka z umelého nosorožca, scénky so šípkami, no Jim Carrey mi vtipný nepripadá, je to vulgárne a mnohokrát trápne, tie pózy sú otrasné. Mnohé scénky napríklad s Cliffhangerom vtipné neboli, ale našli sa aj otrasné ako tá s tým trasením človeka na stojaceho vo výške na stojane, či tie počas pobytu v kmeni medzi domorodcami. Stále je to veľmi nechutné. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nedosahuje takových kvalit jako díl první, nicméně i přes tento fakt se stále jedná o bláznivou zábavu, k níž se vždy rád vrátím. „That's quite a wrap you're wearing! Perhaps I could get you some fluffy new slippers, made from the heads of innocent and defenseless baby seals!“ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Téměř na podobné úrovni jako první díl. Nevím co mám sem nějak psát, je to trošku slabší, příběh je zvláštní, ne moc silnej, opět se tu hraje pouze na vtipy Jima Carreyho a jeho hereckému výkonu, který se opět povedl. Jak jsem už psal k prvnímu dílu, některé momenty jsou vtipné, některé lehce trapné. Hodnotím na 53% = *** ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Tak lepší určitě ne. Carrey opět předvádí neuvěřitelné množství všech možných i nemožných gagů a obličejů, ale tak nějak mi to příde, že už sem to viděl v prvním díle. Potěší narážky na jiné filmy a perfektně sedne hudba. Prostě velmi kvalitní pokračování skvělého filmu, které se musí zhlédnout každý milovník komedií. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevuje v podstatné úloze slon, avšak navzdory skutečnosti, že se příběh odehrává v Africe, jedná se o slona indického. (CrownThomas)
  • Ve verzi s českým dabingem označí Ace (Jim Carrey) postavu, kterou hraje Tommy Davidson (The Tiny Warrior), za "corvus corax", což má být "havran, nejchytřejší pták". Ve skutečnosti jde však o latinský termín pro krkavce velkého, havran má označení "corvus frugilegus". (Kohaves)
  • Celý dej filmu vyústi v dôkaz, že všetko sa dialo kvôli surovine nazvanej Guáno. Guáno sú nahromadené exkrementy morských vtákov, netopierov a tuleňov. Pre vysoký obsah amoniaku a fosforu sa používa ako surovina na výrobu hnojív za vysoké ceny.  V roku 1932 pri Namíbijských ostrovoch Bird Rock bola postavená drevená plošina vzdialená 200 m od pobrežia tesárom menom Adolf Winter, ktorý študoval správanie morských vtákov. Napriek svojim kritikom a posmeškárom, ktorí nazvali štruktúru ''Winterovo šialenstvo'', sa pustil do projektu a nakoniec sa stal multimilionárom. Plošinu s rozlohou 1,7 ha celú postavil z dreva na 1000 stĺpoch zapustených do skaly, ktorá je domovom najmä kormorána čierneho a podľa výpočtov by na nej mohlo odpočívať približne 500 000 vtákov. Následne úspešne postavil dve ďalšie plošiny s rozlohou 4 ha. Platformy, ktoré nenájdete nikde inde na svete, v súčasnosti produkujú asi 2 500 ton guána ročne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama