Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se roti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního" člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Zábavný snímek o doktorovi, který v dětství ztratí schopnost mluvit se zvířaty a až v dospělosti se mu tato schopnost vrací při nešťastné srážce psa Luckyho. Dr. Dolittle je jedna z dobrých komedii s Eddiem, která pobaví i po tolika letech, strašně ráda na tento film vzpomínám. Mým srdcovým je ale díl druhý, kde doktorovo hlavními tématy jsou schopnost mluvit se zvířaty, kácení lesa a milostné problémy jednoho rozhýčkaného medvěda. Zde se totiž dr. Dolittle rozhodl na popud roztomilých zvířátek hájit jejich práva a les. A rozhodl se na to jít skrze medvědy. Pokud by se mu totiž podařilo dát dohromady dva (samce a samičku) medvědy ohroženého druhu, bylo by vyhráno. Potíž je v tom, že samec žil dlouhou dobu v cirkusu a do divočiny se mu příliš nehce. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pre mňa už staršia rodinná komédia o človekovi, ktorý sa rozpráva so zvieratami a v ktorej nájdem sem tam zábavné momenty, no okrem toho je povrchná a trápna až odporná. Príde mi to však dosť aj ako odraz svojej doby. Eddie Murphy sa zabáva, no niečím takýmto pre mňa nikdy nebude dobrým hercom. Tento film si mohli odpustiť alebo ho nejak spojiť s filmami o Ace Venturovi, aby zbytočne nevytvorili, ako sa tu stalo, toľko filmov s touto témou. Komerčné to viditeľne bolo, no otrasné. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci brnkají na správné noty neukazuje se Dr. Dolittle jako soudržný film, který by dokázal zabavit. Příběhová linie je příliš plytká a scénárista se příliš nesnažil o nějaké vrstvení témat. První půle filmu je trauma z nové schopnosti, v další části se tvůrci snaží zabavit diváka tlacháním se zvířaty a jejich legračním chováním a v poslední fázi, kdy dojde k jistému uvědomění si svého poslání jde snímek do kytek již zcela jasně. Nejlépe funguje samozřejmě první část, kde ještě drží jednotlivé linie spolu. Máme tu seznámení s rodinou, doktorem, řešení problému, psa a morče. Jenže tato krátká část brzy končí a ve zbytku již není téměř na co se dívat. Dvě hvězdičky jsou adekvátní hodnocení, jemný podrůměr, i když za půvabně "zneužité" morče jsem měl chvíli chuť dát o hvězdičku více. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, jak takového komedie z konce tisíciletí najednou získávají nový lesk. Je to prostě důkaz, že se dneska už takový filmy netočí a je to škoda. Dr. Dolittle má v sobě plno scének, které za to rozhodně stojí. Je to příjemně krátký, tím pádem i úderný a bez zbytečných hluchých míst. Murphy tu je fajn stejně tak zvířata, tohle je rozhodně nejlepší z celé série. Kvality filmu k tomu ještě stoupají, pokud si pustíte novinku s Downeym. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že pro mě byl "Dr.Dolittle" velikým překvapením. Jistě, scénář není kdovíjaká lahůdka, ale tomuhle filmu to musí snad každý odpustit. Hlavní jsou přece gagy a že stojí většinou za to! Osobně mě nejvíc uzemnil mýval, který by chtěl místo vody aspoň jednou dostat tuňáka...Pohodový filmeček pro volné odpoledne nebo bandu dětí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Severoamerické tržby byly 144,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 294,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama