Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

tron 

všechny recenze uživatele

„Siedmych!“ – „Na počte nezáleží.“ Komédia postavená na jedinom, hoci dobrom, nápade. Čo by sa stalo, keby slizký advokát naučený ustavične klamať... musel 24 hodín hovoriť pravdu? To je poloha, ktorá Jimovi Carreymu celkom sedí: je ako-tak (hoci miestami z posledných síl) civilná, no pritom mu umožňuje podať svoj tradičný „maniakálny výkon“ (zvuky, pazvuky, ksichtenie, gúľanie očami, vyplazovanie jazyka atď., miestami toho bolo príliš, ale zas chápem, že v polovici 90. rokov presne toto od Jima všetci chceli vidieť a on im to dával). No hoci je KLAMÁR, KLAMÁR našťastie trvá iba hodinu a 23 minút (aj s titulkami), nezaujal ma a idem s hodnotením na prísnych 40%. Carreyho mám rád alebo v totálne bláznivých rolách (BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 – 2) alebo v dramatických (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI). Nie v takomto maglajze, ktorý chce byť dojemný a citlivý a zároveň chce uspokojiť jeho "typických" fanúšikov. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je blázen:) Když jsem se tak na ty jeho skopičiny dívala, přemýšlela jsem nad tím, jaké to musí být, dělat ze sebe naprostého magora před štábem dvaceti lidí:) Hodně jsem se nasmála a při většině jeho eskapád, ač byly mnohdy značně ujeté a šílené, jsem ani neměla pocity trapnosti. Dřív jsem Carreyho neměla vůbec ráda, ale postupem času jsem si na něj začala zvykat a mám ho ráda. Jméno Jim Carrey se stalo pro ostatní obchodní značkou a pro něj nálepkou, stejně jako jeho šílené grimasy. A umět ze sebe dělat takového magora, to chce také jistou kuráž:) ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Jim Carrey, příběh, pohodová komedie -ten se hledá těžko/// Film, který neoslní ani hereckým obsazením, ani hudbou či dokonce technickým zpracováním. Přesto se jedná o pěknou, rodinnou komedii, které kraluje Jim Carrey a k tomu mu dopomáhá pěkný námět a scénář, ušitý jemu přímo na míru. I dnes jsem se zasmál a obstojně pobavil a proto hodnotím film zaslouženými 3*/// Celkem 60%/// ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

myslím že je to jedna z nejpovedenějších Carrey komedií... můžu na ni koukat kolikrát chci.. a vím co se bude dít.. ale stejně se řežu... právník, který nemůže na jeden den lhát.. to je peklo na zemi :-D moje nejoblíbenější scéna kde se snaží říct, že to pero je rudé.. jen si na to teď vzpomenu a už mám úsměv od ucha k uchu :) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Výborně!!! Je pravdou, že Tom Shadyac točí bláznivé komedie, ale tato je podle mého názoru bezpochyby nejlepší. Zrovna tak si troufám říci, že Jim Carrey zde podává nejlépe bláznivý výkon, co kdy předvedl. Taková komedie, která si na nic nehraje a přitom je tak vynikající, až se tomu nechce věřit a především poukazuje, že každý lže a každá milosrdná lež není brána, jako lež, která ubližuje. Příkladem je toho Fletcher Reed. Mladý a úspěšný právník, jenž je divoký a lže. Lže v práci (tlustému chlápkovi řekne, že snad zhubnul a vypadá báječně) a bohužel lže i své rodině (svému synovi slíbí, že přijde ale nepřijde). Poté přijde zvrat, kdy si jeho syn přeje, aby jeho otec alespoň jeden den nelhal. A olalala chlapec netušil, co svým přáním způsobí. Fletcher začne mluvit pravdu. A bohužel zlou pravdu, která jen a jen ubližuje (tlustému chlápkovi řekne, ať už nežere, nebo ho trefí infarkt a ženě, která sedmkrát zahnula svému manželovi pomůže vyhrát soud, aby získala 11,5 milionů dollarů). Ale je to tak vtipná pravda, až jsem málem brečel smíchy. Lhář, lhář je založen především na výkonu Jima Carreyeho. Jeho grimasy jsou něcím naprosto nemožným. Nejde mi do hlavy, jak někdo může dělat takové znamenité ksichty a navíc má skvělé hlášky, což mně přivadí k vtipným dialogům. Jediné, co to trošku kazí je nesmyslný konec s letadlem a se schůdky k němu. Ale dejme tomu, je to bláznivá komedie. Třešničkou na dortu jsou potom titulky, ve kterých vidíme nepovedené záběry a to je teda taky neuvěřitelně vtipné. Po tomhle filmu sáhnu, až se budu někdy nudit, protože vím, že přesně tohle mně zabaví a zvedne náladu! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Film byl nominován na seznam 100 nejlepších komedií Amerického filmového institutu. (Varan)
  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 45 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama