Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Parádní “Carryovská“ komedie s Jimem, ve svých nejlepších letech. Lehké, svižné, vtipné. Parádně vymyšlená zápletka o právníkovi, který pořád jenom lže, v hlavní roli s jedním z nejlepších komiků! Jim opět válí a jeho gumový xicht je opět bezchybný :-D! Kdyby tam Jim nebyl, nebylo by to ono, ale on tam je a opět se z něho můžu potrhat smíchy. Spousty vtipných a nezapomenutelných scén a hlášek! Parádní komedie! 4 hvězdy. PS: Ostatní herci to jakž takž zvládají, ale žádná sláva. PSS: Naštěstí jsem tento film viděl s dabingem, kde Jima, dabuje Bohdan Tůma. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tohle mi naposledy přišlo vtipné v rok vydání filmu. Od té doby kdy to někde mají pořád potřebu to pouštět dokola jsem to viděla asi ještě 5x a opravdu se mi zhnusil Jim Carrey a je mi jedno co mi na to kdo pak řekne ale shledávám jeho humor-TRAPNÝM,nudným,neskutečně NEINTELIGENTNÍM a vytrhání-vlasy-hodným...Nesnáším jeho komediální filmy a to není absolutně nic osobního. Kdyby mě někdo chtěl mučit tak mi pustí tohle,masku a CD Justina Biebera nebo Tokio Hotel a je po mě. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Slabší Jim Carrey. Film má hodně dobrý námět, bohužel zužitkovaný ne ve prospěch bezuzdné kacířské srandy, ale moralizující rodinné "zábavy" (ačkoliv je tam plno sprostých slov a narážek na sex). Nabízí se srovnání s filmem Invention of Lying Rickyho Gervaise, který je ale teda ještě o dost horší. Takže až zase budu chtít nějakou totální ujetost, tak si dám Ace Venturu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v době, kdy jsem ještě téměř chodil chcávat na nočník, takže zkusím při psaní komentáře zalovit v paměti. Vím jistě, že se mi líbil. Neměl jsem z něj sice erekci, ale tu jsem v té době snad ještě ani neznal, či minimálně nevnímal. Stejně tak jsem neznal Jima Carreyho (a jestlipak tohle nebyl film, kde jsem jej spatřil poprvé) a možná mě ta jeho vždy a všude přítomná gesta dost zaskočila. Dnes ho již obdivuji a za nejzdařilejší snímek pokládám Muže na měsíci od Miloše Formana. Vzpomínám si, že šlo asi o to, že byl Jim děsně ulhaný. Byl totiž právník. Narozeninové přání jeho syna vše změnilo a on na jeden den lhát nedovedl, čímž se dostával do nejrůznějších komických situací. Vytvářel katastrofu za katastrofou snad ve všech sférách života. Rozhodně se jedná o velmi slušnou komedii, rozhodně bych tuhle roli však neoznačil za Jimovu nejlepší. Zkrátka jde o takový standard. Kouknete se, nenadchne vás to, ale určitě ani neurazí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie v s Jimem Carreym a jeho nezkutečnými grimasami, pro něj tak tipickými. Naneštěstí nebo naštěstí, jak chcete, né každému se jeho "výrazy tváře" zamlouvají a to může být pro některé kámen úrazu. Mně se ale jeho styl humoru líbí a Lháře, i díky originálnímu námětu můžu vidět častěji. Rodinná komedie jak vyšitá :-) Zajímavosti: Pořádně si rozmyslete, jestli své děti necháte se na Lháře dívat . Potom si dejte velkého majzla na to, co si budou k narozeninám přát. / J. Carrey se svým "pařátem" pobíhal i několik hodin po natáčení. :-) 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)
  • Film byl nominován na seznam 100 nejlepších komedií Amerického filmového institutu. (Varan)
  • Severoamerické tržby byly 181,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 302,7 mil. (NIRO)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama