Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa Carrey snaží zaujať čo najväčší počet divákov, respektíve uspokojiť tých menej náročných, zoberie scenár, akým je Liar, liar. Čiže aby sa vlk nažral a ovca ostala sýta. Jednoduché polopatické posolstvo, zopár grimás a nakoniec pocit, že to bolo celkom fajn a človek si pritom príjemne, bezmyšlienkovito oddýchol. Aký má ale takáto práca zmysel pre herca, ktorý dokáže fantasticky stvárniť omnoho komplikovanejšie postavy, nechápem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se po hodně špatném Cable Guy vrátil opět na vrchol. Film si ukradl jen pro sebe a předvádí své dokonalé fyzické i mimické skeče. V tomto filmu je poprvé skutečně cítit, že kromě komediální by mu mohla slyšet i civilnější poloha. I to brouzdání romantikou ustál se ctí a divák mu to rád zbaští. Nejpovedenější pařát:) 65% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +Jim Carrey, příběh, pohodová komedie -ten se hledá těžko/// Film, který neoslní ani hereckým obsazením, ani hudbou či dokonce technickým zpracováním. Přesto se jedná o pěknou, rodinnou komedii, které kraluje Jim Carrey a k tomu mu dopomáhá pěkný námět a scénář, ušitý jemu přímo na míru. I dnes jsem se zasmál a obstojně pobavil a proto hodnotím film zaslouženými 3*/// Celkem 60%/// ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Lhář, lhář by byl jen obyčejnou komedií o tradičních hodnotách, kde pravidelně hraje jímavá hudba u rodinných scén, kdy se má člověk dojmout a člověk by u toho umíral. Naštěstí ale hraje hlavní roli Jim Carrey, který celý film přetáhne pod svůj diktát grimas, šíleného humoru a ze svého právníka udělá takového maniaka, že i závěrečná scéna na letišti vlastně dává smysl. Je fakt skvělý mít v rodinné komedii tak dobrýho herce, který umí i v hloupé scéně předávání dítěte dávat výrazem tváře najevo, jak je hlavní postava otrávená a co si myslí a tím pobavit i skeptičtější cyničtější diváky. Kdysi jsem film viděl s otřesným dabingem, kde někoho napadlo nahradit Carreyho hlas Dejdarem a už jsem neměl potřebu po příšerném dojmu vidět jinak obyčejnou komedii znova, naštěstí jsem po letech natrefil na originál a vše odpuštěno. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Film je věnován herci Jasonu Bernardovi (Marshall Stevens), který zemřel dva dny před koncem natáčení na srdeční infarkt. (Varan)
  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Ke konci filmu jede Flatcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama