Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (64)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipné, často trapné. Tvůrci chtěli natočit něco bizarního, a tak často dojde k tomu, že se nějaká situace podivně zvrtne. Problém je v tom, že ony situace nikdy nejsou dostatečně vyhrocený, dialogově i formálně vykrystalizovaný na to, aby bylo opravdu tak úderný a bláznivý, jak by si tvůrci asi přáli. Výsledek vyrhá dojem pozérské sračky. Film stojí na humoru, ale já se ani jednou nezasmál. Zbytku moc péče dáno nebylo. Vedlejší postavy jsou buď jednorozměrné anebo bezcharakterní. Děj je příliš zkratkovitý. Hodnotím jako selhání. Zbytečnej film. Pro normies asi dobrý. Má to rychlý tempo, známé písníčky a je to trochu ulítlé, takže se degeši budou relativně dobře bavit. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oficiálny tagline filmu: Daniel Radcliffe is Weird Al Yankovic in the unexaggerated true story about the greatest musician and sex symbol of our time! Pôvodne som chcel dať 3* pretože humor nie vždy funguje a film je v máloktorom ohľade vyslovene nadpriemerný. Hviezdu navyše pridávam zato, že dokonale odzrkadľuje aký v skutočnosti je Weird AL. Preslávil sa paródiami známych pesničiek a aj vo filme paroduje a robí si srandu zo všetkého možného (z pozície producenta, scenáristu a herca mal na to celkom solídny vplyv). Film sa štylizuje ako reálny biopic, ale aj tomu kto nevie nič o kariére a živote Weird Ala postupne začnú blykať varovné signály toho, že tu niečo nehrá. S Madonnou sa Weird AL reálne videl podľa jeho vlastných slov 45 sekúnd, ale prečo z nej nespraviť hlavného záporáka a kľúčovú postavu filmu, seba obsadiť do role majiteľa štúdia ktorý jeho filmovému ja v podobe Daniela Radcliffa (mimochodom ďalší slušný výkon, po HP ma jeho kariéra aj naďalej neprestáva príjemne prekvapovať) povie že stojí za hovno a nikdy so svojou hudbou neprerazí a navyše to celé zavŕšiť dokonale "dramatickým a 100% true" koncom. Do toho pár solídnych a najznámejších Alových parodických songov a dokonale "weird" film je na svete. PS: samotné parodické piesne Weird Ala sú naozaj geniálne. 70% ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ok chápu. Tohle není životopisné dílo, ale jeho parodie, stejně jako Yankovic parodoval různé písničky. Kéž by ale bylo vtipné. Nebýt Daniela Radcliffa, tak není vůbec o co stát. Ostatní postavy slouží pouze jako křoví bez přidané hodnoty. Zasmál jsem se všehovšudy jednou. Co považuji za největší fail celého filmu je fakt, že mi vůbec nevysvětlil, proč se Al jmenuje zrovna Weird. Co ho dělá tak divným? Poslední půl hodina je obrazným hřebíkem do rakve. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už Grammy môže získať asi aj opitý pesničkár pri táboráku. A tento wierdo ich má 5. Pritom umelecká hodnota nič, veď všetko len prespieval a trochu pretextoval. Niečo urobil aj ako producent, ale známy je proste ako parodik. To ako keby Oscara získal Kemka. No nič, ale keď už paródia, tak mala byť poriadna. No na tomto filme som nič vtipné nevidel. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl falešný trailer na biografický film o Al Yankovicovi a po letech jsme se nakonec dočkali i snímku samotného. Jak ale pojmout životopisné dílo člověka, který se proslavil parodiemi písniček? Udělejte ho jako parodii. Film tak bere to nejprovařenější schéma, které životopisné a hudební filmy mají a prokládá to Yankovičovým bizárem, kde jen může. Místy je to vtipné, jindy se to snaží tvářit až moc vážně (jako vtip), ale díru do světa to neudělá. Akční pasáže si ale klidně mohli odpustit, ty tam byly dle mého názoru úplně mimo mísu. Hodnocení: 60 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • Milostný vztah 'Weird Al' Yankovica (Daniel Radcliffe) a Madonny (Evan Rachel Wood), který probíhá po většinu času filmu, je zcela vymyšlený. Ve skutečnosti se tito umělci setkali pouze jednou, v roce 1985, a prohodili mezi sebou jen pár slov. (VelkejViktor)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama