Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který se jmenuje v Angličtině Full Contact bych si představoval více než dva souboje (ikdyž poměrně slušné) a pár přestřelek. Snaha o drsnou krimi atmosféru podsvětí se imho příliš nepovedla takže ve výsledku poměrně nudná záležitost a i Chow Yun-Fat mě nechával poměrně klidným. Možná mám radši HK zběsilé akce co se neberou příliš vážně, než takto temně pojaté kousky, těžko říct...ale k dobru je určitě nutno přičíst, že se autoři nebáli krve a občas to slušně zachlístá :) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

hohoho, kto videl akčné filmy ringo lama ktoré vznikli v usa bude možno dosť prekvapený lebo s tými nudnými blbosťami (ktorými jeho us filmy určite sú) sa táto akčná pecka nedá zrovnávať. skvelé akčné prestrelky (so slušným využitím bullet time-u ala matrix), skvelé napísané a zahrané postavy (jednoznačne najlepšie napísaná a zahraná postava je chow chow yun-fata), scenár nie je práva najgeniálnejší ale celkom slušný. na celom filme mi vadila len hudba ktorá nie je práve najlepšie vybraná a miestami znie aj v pasážach kde by podľa mňa malo byť ticho a strašný český dabing (a tiež slabá synchronizácia). ak ste sklamaný poslednými filmami jedného z naj cool hercov sveta chow yun-fata, tak si týmto skvelým filmom napravte chuť! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Chow si rád olizuje palec a sic tak úplně nectí zákon, chce mít svůj klid a plánovat budoucnost s krásnou snoubenkou. Jenže jeho kamarád se dostane do dluhů a právě s tímhle lichvářem si není radno zahrávat. Cestou z dluhů je nakonec přepadení kamionu s pašovanou municí, jenže zrada partnerů bude Chowa stát nejen několik prstů.. Oproti snímkům rytíře krvavých baletů Johna Wooa se tu víc míří a méně plýtvá municí, a upřímně mi byl Full Contact v mnohém sympatičtější než právě zběsilé vyhlazovačky JW. Klasické schéma mstitele totiž doprovází i jakýs takýs příběh, který má hlavu a patu a úroveň dialogů (oproti JW a jeho promluvám jako z porna bez děje) není tak přímočará, navíc je komplikují vzájemné emocionální vazby. Ringo Lam se navíc drží poctivého servírování ingrediencí toliko potřebných pro hongkongské akční snímky. Nebojí se ani značné dávky sebeironie nebo sebeparodie, i zlehčování situací (padouchova homosexualita, permanentně nadržená štětka).. mile brutální, atmosférický a dynamický snímek navíc nahoru tlačí hlavní představitel – charismatický drsňák Chow Yun-Fat.. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam je magor, který k smrti nesnáší své hrdiny. Podívejte se na pár jeho starších filmů a zjistíte, že Ringo Lam dokáže svého hrdinu protáhnout očistcem a pak mu ani nenabídne klasický hollywoodský happy end. Ringo Lam se soustředí především na příběh a vztahy mezi jednotlivými hrdiny a okolním světem. Akční scény využívá především k vykreslení utrpení a brutality svého filmového světa. Hrdinové jeho filmů (a to nejen záporáci) jsou většinou slušní magoři a když ne zrovna magoři, tak žádní andílci, kteří se pohybují minimálně na hraně zákona. Většina z výše zmíněného platí i pro Lamův Full Contact. Ve Full Contactu se Lam zaměřuje na vztahy mezi jednotlivými hrdiny. Nic není černobílé a každou minutou se vztahy mezi hrdiny posouvají směrem ke konfrontaci. Akční scény tak nejsou ani tak následkem dějových zvratů, jako spíše vyústěním a vyřešením vzájemných vztahů. Dějová linie je tak zoufale neoriginální, ale atmosféra je velmi dusná a strhující. Nikdy nevíte, co s kterou postavou bude, ale víte, že z tohoto nikdo nevyjde s nějakým vítězným pocitem. Samotné akční scény jsou velmi povedené a zručně natočené. Je pravda, že Lam není Woo. Akční scény jsou kratší, neklade se důraz na efektní choreagrafii a bodycount je na hong kongské filmy velmi umírněný. Prostě se musíme smířit s tím, že Lam netočí akční filmy, ale drsné kriminálky, které okoukal především z francouzských vzorů. 90% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv úcta Ringo Lama k francouzské kriminálce drsné školy sedmdesátých let vykrystalizovala do nejčistší podoby ve filmu City on Fire, v "revange story" Full Contact využívá mnohem více žánrových než osudových prvků. Zpočátku klasické schéma zrady a následné pomsty ale v hongkongských reáliích ztrácí svou přímočarost a je komplikováno vzájemnými emocionálními vazbami hrdinů (přátelství, láska, respekt k padouchovi). Full Contact je tak příběh o pomstě, který zdánlivě naplňuje klasické schéma "revange subžánru", ale ve skutečnosti pracuje s naší žánrovou pamětí a na poslední chvíli nabídne jiné východisko, než bychom čekali... ačkoliv se po chvíli do známých kolejí opět vrátí. Z toho vyplývá i značná dávka sebeironie a nadsázky, okořeněná občas i hongkongsky praštěným humorem (zdrojem žertů je i padouchova homosexualita) a zlehčováním situací slovními vtípky. Film pracuje především s charismatem ústředního představitele - Chow Yun-Fata, který tentokrát nevytváří zcela nový model hrdiny (jako v City on Fire), ale úspěšně parafrázuje svého drsňáka z Wooových snímků (jen si místo vyplivování párátka olizuje palec). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama