Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Steed má zjistit, kdo a proč vyhodil do vzduchu laboratoře programu Prospero. Podle videokamer to byla vedoucí programu, atraktivní kráska Emma, ta to však popírá a svou nevinu hodlá dokázat tím, že Steedovi pomůže dopadnout skutečného pachatele. Dvojice se dostane na stopu boháče De Wyntera, který šéfuje spolku PARAPLE a podle všeho nejen dokáže ovládat počasí, ale také si do svých služeb pořídil Emminu dvojnici. S každou stopou je jasnější, že ďábelský zločinec se chystá svým vynálezem vydírat svět a zničit přírodními katastrofami každý stát, který mu odmítne zaplatit. Steed a Emma jsou jediní, kdo ho mohou zastavit. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám několik otázek: Jakou obludnou špínu mají na svědomí S. Connery, R. Fiennes a Uma Thurman, čím jim bylo vyhrožováno, že kývli na účinkování v takové mdlé, nevtipné a rádoby efektní srajdě? Nedalo se těch 60 mega bucks využít nějak smysluplněji, než na úspěšný pokus audiovizuálně vystihnout slovo TRAPNOST v 89-ti minutách? Proč takové plýtvání talentem a financemi dávno není trestné, aby nemohl filmy natáčet každý, kdo má do prdele díru? Kdo to ví, kdo mi odpoví? 33% ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Fiennes je britštější než agent jejího veličenstva 007 a Uma je k nakousnutí, takže strčí Moneypenny hravě do kapsy. Není mi sice jasné jestli to původně mělo vypadat, tak jak to nakonec vypadá ... poměrně zábavná nejspíš komedie, protože akce=0, napětí=0 a jediné čeho tu bylo přehršel byl sarkasmus,do extrému dotažené gentlemanství a celé je to dost ulítlé. 55% ()

Reklama

Palisander 

všechny recenze uživatele

Ukrutne ponaťahované. Scenár krátky? Tak spomalíme dialógy. Zívačka zúfalá. Čo tam vlastne bolo okrem vidieckej paničky so samopalom? Asi dva suché anglické vtípky a niekoľko dvojzmyselných narážok. A to celé štýlom ľahko podpriemerného amaterizmu s bohatým sponzorom. Ešte aj počasie tam bolo hnusné. Brŕŕ. ;-). ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Boha jeho co proti tomu všichni máte..... Producenti by sice za přestříhání měli dostat pár ran deštníkem a Sean Connery je klasicky špatný, ale takhle stylový film jsem už DLOUHO neviděl. Vizuální stránka nemá k dokonalosti daleko, stejně tak jako pošukané nápady typu páv s kamerou na ocase či neviditelný archivář. A dialogy jsou také vybroušené jako křišťál (chválím i dabing, kterému se dokonce povedlo zahladit největší logický kopanec filmu). Chci vidět nesetříhanou verzi. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pani Peelová dostáva bonboniéru. Nachádza v nej lístok s textom Zdvihnite slúchadlo. Zazvoní telefón. Pani Peelová dvíha slúchadlo. - Presne v tomto duchu sa nesie celý film, o ktorom si však nemyslím, že je hlúpy. Je divný. Ak sa niekomu nepáčili napr. Dravci, je dosť možné, že sa mu nebudú páčiť ani Pomstitelia. Všetko je tu dojemne starosvetské, balansujúce na hranici jemnej irónie a sarkazmu - čaj je životodarnou tekutinou, kvôli ktorej sa odkladajú i rozhovory ďalekosiahlych politických dôsledkov ("Áno, ale až po čaji." "Pochopiteľne."). Z rečičiek o počasí sa stáva film celý zasvätený počasiu. Agentka s povolením zabíjať môže mať vysoko cez šesťdesiat a v obliekaní mať vkus ako slečna Marplová. Medzi oboma agentmi opačného pohlavia to riadne iskrí, nikdy však neurobia nič, čo by neprešlo cenzúrou snemovne lordov (ak dáma vnikne do pánskeho klubu, vyzlečený pán je riadne zakrytý najnovšími Times). Do tohto absurdne hypnotického sveta skvele zapadá i absurdne hypnotický surrealizmus Belgičana René Magritta - v zámockom parku stojí telefónna búdka, na záhradný labyrint sa znáša roztvorený dáždnik. Myslím, že predkovia 11. vojvodu z Marlborough (súčasného vlastníka toho ozrutného zámku Blenheim) sa v kryptách rozhodne neobracajú. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Roger Lloyd-Pack ve filmu ztvárnil profesora, jeho scény však byly z finální verze vymazány. (D3VIL)

Reklama

Reklama