Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: napínavé, akčné, Sean Connery, skvelý záporák, bohovská úvodná skladba od bohovského Toma Jonesa, výborná hudba, sexy Bondgirls Zápory: film je taký nijaký, za čo môže hlavne to, že sa to odohráva na jednom mieste a aj to, že (napriek efektnému záveru) síce akcia je napínavá, ale skôr komornejšia - aspoň mne sa to tak zdalo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.4__Díky nově nabytým technickým filmovým možnostem si divák užije spousty atraktivních podmořských sekvencí s malými ponorkami, potopenou stíhačkou na dně a jednou hromadnou podvodní bitkou potapěčů. Díky Bondově neselhávajícímu sexuálnímu magnetu se nejedno mužské oko zase popase na pěkných bond-girls, z nichž jedna se tentokrát opravdu "vydařila" :o). Jednoznačným plusem je postava charismatického padoucha v podání Itala Adolfa Celi, jeho Emilio Largo je v kontextu s prvními pěti bondovkami členem zločinecké organizace Spectre, která chrlila jednoho zajímavého záporáka za druhým. Tuhle vizuálně příjemnou bondovku jsem si užil. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí Goldfinger jedna z nejklasičtější bondovek se stálými styl definujícími proprietami, absolutně povrchním přístupem ke všemu a atmosférou, která dýchá elegantcí a šarmem stejně jako její hlavní hrdina. Příběhové zvraty jsou možná až příliš "deus ex machinovské" i na tento brakový žánr a záporácká bonbgirl se sympatickým jménem Domina změní své přesvědčení až příliš rychle, ale v rámci lehké zábavy jde tohle všechno bez problémů zkousnout, stejně jako až příliš zdlouhavá závěrečná bitka potápěčů. V kontextu s novějšími díly je zajímavé jak tato a další oldschoolové díly lpěly na jednotě záporáků zařazených v organizaci SPECTRE - podobnou kontinuálnost děje napříč jednotlivými díly zřejmě po mnoha samostatných padouších nabídne až nově chystané Quantum of Solace... které ale bude stylově někde úplně jinde. 9/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

I u Thunderballu cítím mírné škobrtnutí. Zatímco u Goldfingera mi chyběla temnější atmosféra a větší tah na branku, u Thunderballu je ještě k tomu slabší scénář a hudba. Exotické prostředí mělo být příjemné spestření, ale místo toho dost často leze na nervy. A ani tolik očekávané technické finesy, které byly dražší, než všechny předchozí bondovky dohromady, nepředčily má očekávání. Bondgirl sice ano a Connery hláškuje nadčasově a věru výborně, ale to zdaleka nestačí na dobrou "Bondovskou" zábavu. From Russia With Love je stále zdaleka nepřekonáno. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dosť možno najlepší film klasickej "pentalógie". Nachádza totiž skvelý balans medzi znakmi typickými a najviac esenciálnymi pre "Conneryho éru - exotika, frivolnosť, pulpová insitnosť spojená so štýlovým nadhľadom. Thunderball sa dá sledovať ako film čistej slasti. Slasti z až fetišištického vŕšenia "cool" symbolov a motívov, vytvárajúcich koherentnú mapu "bondovskosti". Snímke navyše jej zostarnutie pridáva neodolateľný vintage nádych, ktorý v kombinácii so spomenutými plusmi vedie k nie veľmi kritickému, číro fanúšikovskému potešeniu. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • V bitke pod vodou zhodí Largo (Adolfo Celi) Bondovi (Sean Connery) jeho modré okuliare, a tak si zoberie od mŕtveho po blízku. Tie sú čierne, avšak v ďalšom zábere sú opäť modré. (kacer4)

Reklama

Reklama