Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Změna Bonda a hned takový rozjezd. Je to trochu jiná Bondovka, Bond se tu zamiluje jen do jedné dívky a je to takový na půl romantický (hned se nelekejte) je to právě super zábavný a akční. Já se bavil od začátku do konce. Jízda na čele byla zabavná a mlýkař taky supr nápad. Paráda. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když už ničím, československé rodáky to pobaví a zaujme tím, že se část filmu odehrává na Slovensku a rozesměje tím, že zjistíme, že se z Tater dá na futrálu na cello přejet z kopečka do Rakouska - to je nejzábavnější scéna z celého filmu. Kromě toho, Gustav Husák je zřejmě jediný česko-slovenský politický prominent, který se kdy v bondovce objevil, sice jenom na obrázku, ale i to se počítá. Navzdory tomu, že Timothy Dalton vůbec není špatný Bond, patří Dech života mezi ty slabší kousky. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dalton se mi libil v obou dilech, sice bohuzel jen ve dvou, ale tady mi prijde lepsi. Ne jen on, ale cely film je vytecny. Konecne Moore odesel a s nim i ta zastaralost. Nevim, mozna je to tim, ze zavital konecne i do CSR. Nadupany svizny pribeh ktery se libil hlavne tim, ze nebyl moc zamrenej na ty vychytavky jako jsou ty eho hodinky, auta ale na tu pravou spionaz. Proste skvele! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborná bondovka, která se od Moorovek liší hlavně tím, že není tak šíleně nadsazená. Agent 007 v podání Timothy Daltona je pojet úplně jinak než ty s Connerym či Moorem a musím říct, že mě to sedlo. Dalton přímo oplývá charismatem a do role Bonda mi přesně zapadl. Škoda, že nedostal nabídku na více pokračování. Určitě jedna z těch lepších bondovek...... ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • V úvodní scéně na Gibraltaru bylo použito skutečné vojenské zařízení včetně nepřístupné cesty z vlastnictví Ministerstva obrany. Kulometné hnízdo už autentické není. (novoten)
  • Při honičce na horách střílejí českoslovenští vojáci po Bondovi ze zbraní AK47. Tuto zbraň však československá armáda ve výzbroji neměla, jelikož měla vlastní SA58. (JohnSmith)

Reklama

Reklama