Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Slaboduché bondovky slúžili vždy len ideologickej propagande formou jednoduchej bum-ratatata-bach zábavy. Obalené vizuálnym hávom atraktívnych slečien (ako z obálok módnych magazínov). Dôležitý je úvodný song. Prevažne z odrody odpudivého pop-rocku. Následne pesnička silene znie od rádií, cez rôzne súťaže až po reklamu. Keď pieseň odznie nasadí sa nový trójsky kôň v podobe celosvetového hľadania odpovede na otázku: Kto bude hrať Bonda tentokrát? Akoby na tom z nejakej príčiny záležalo. Akoby záležalo, kto bude hrať v hlúposti. No svet propagandy je už taký. Vytvorí s pomocou zručne predpripravenej informačnej bubliny tému, ktorá je v skutočnosti dutá. Prázdna ako všetky bondovky, koľko ich len bolo a bude. Humor v nich obsiahnutý nikdy nepresahoval štandardy tv zábavy v hlavnom vysielacom čase, pripravenej pre masy. Nič prínosné. Opakované pozeranie nehrozí. Pretože utrpenie je to už prvý raz. Myseľ však nie je odolná reklamným vábeniam. Sľubujú nové prístupy, nové poňatie hrdinu. A tak v priebehu rokov oči videli viacero bondoviek s prísľubmi, vrátane novších. Ani tie nepresvedčili. V tomto prípade išlo len o to, pozrieť film, kde je stvárnená Bratislava. A výsledok? Typický pre dobu vzniku, príznačný pre celú bondovskú sériu. Voľne odcitujem užívateľa BigBang: "Keď islamisti - dnešní Talibanci - boli ešte kladní hrdinovia.". ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 15 - Další přeobsazení agenta 007. Měl jím být již Pierce Brosnan, ale producenti na poslední chvíli obnovili jeho smlouvu na účast v televizním seriálu Remington Steel. Nemastný Timothy Dalton mě zrovna nezaujal, to samé platí o československé cellistce (hrané Maryam d´Abo). Inspirací byl tentokrát skutečný příběh důstojníka KGB. Důležitý zběh je díky Bondovi v Anglii, ale ruští agenti se nevzdávají. Ač se hovoří o slovenských lokacích, natáčení proběhlo v Rakousku, takže Bratislava se točila ve Vídni, hlídek Veřejné bezpečnosti se ale dočkáme. Až na výjimky je akce nenápaditá, celkově je to takové všední a šedivé. Nezáživná bondovka. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale hej, Dalton dal tomu nový dych a pôsobí rovnako sviežo ako neskôr Brosnan v Zlatom oku, ale... nudil som sa. Nepomohla ani Bratislava, ani slovenské hlášky, ani obsadenie, dokonca ani (vzhľadom na dnešnú situáciu USA) celkom humorný konflikt v Afganistane... Skrátka chýbalal mi tu atmosféra, dobrodružnosť, ani ten humor nebol až taký trefný... Akcie slabé - ale to sú takmer vo všetkých starých bondovkách (ale v tých Moorových to bolo aspoň srandovne zlé). Skrátka bola to veľká šanca, ale mne to prišlo akési nedotiahnuté... Zrejme však ide o konflikt mojej predstavy Bonda (jednoznačne elegantné brosnanovky, potom vtipné moorovky) a chladne profesionálneho Bonda, akého sa pokúsili stvoriť tu... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dnes už nemusím moc akční filmy z osmdesátých let (už jen ta móda a hudba...) tak mi úplně nesedl Dalton jako agent 007. Třeba Craig byl pro mně vyloženě šok, ale zvykl jsem si rychle. Dalton je stále jakýmsi cizorodým prvkem a já ho má zafixovaného jako schopného herce jiných filmů... Naštěstí však se tato bondovka s úctyhodným číslem 15 částečně odehrává na Slovensku. Honička Bonda s Ladami VB a vojenskou rolbou je dnes už legendární... Jo to bylo tenkrát. Dnes už jsme pro agenta Jejího Veličenstva - spojenci :-). * * * ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Úvodní píseň s názvem "The Living Daylights" zpívá skupina A-ha. (Benjamin-L)
  • Jedná se o poslední bondovku, ke které složil hudbu John Barry. (mzss1)
  • Tramvaje použité ve filmu jsou rakouské, lze je vidět ve Vídni. V Bratislavě nikdy tyto tramvaje nejezdily. Stejně tak záběr, jak Bond (Timothy Dalton) vystupuje z tramvaje u vozovny ve Vídni, nikoliv v Bratislavě. (pjotri)

Reklama

Reklama