Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivnost nad jiné podivná. Vzdoropapež Connery přepracuje jednu ze svých klasik do podoby padnoucí úchylným nevkusným osmdesátým létům, a přesto vyklízí pole se ctí, neboť přináší mnoho hvězd a mnoho nevídaného. Mocný bijec Šakal Edward Fox jako neschopný byrokrat v čele MI6, nijaká Moneypenny, počítačové hry, aerobic, Klaus Maria Brandauer nesahající Celiho Emiliu Largovi ani po kotníky a krásná hvězdička Kim Basinger hrající ve svých třiceti letech nevinné poupátko. A k tomu nehoráznost jako Rowan Atkinson:) Jedinou opravdovou inovací tak zůstává femme fatale a pěkným štěkem Ernst Stavro Blofeld Maxe von Sydowa. Ale upřímně - těžko by se z Bonda dalo bez tak typických rekvizit jako je logo, hudba (tentokrát od starého harcovníka Michela Legranda) a tak podobně, vykřesat něco lepšího. Stojí to za vidění, i když si žádá trochu sebezapření. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bondovka nebondovka,která si na začátku víceméně z Bonda střílí a nemotorný Connery je všude pozdě a spatřen. Brzy se ale přehazuje na jinou kolej a jede se víceméně v klasickém mustru a i Sean se tu nakonec docela předvede a nijak ostudu svým starším rolím nedělá. Zvlášť zajímavé je porovnání jeho vizáže s tou "dědkovskou", na kterou najel už jen o pár let poté v třetím Indym. Film jako takový je tedy klasickou starší bondovkou, bohužel až nepříjemnéě často se vlekoucí a chybějícím vtipem. Ta délka se nezkousávala zrovna nejlíp... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ten nízký počet hodnocení. Protože tohle je návrat ke kořenům, jenž vyjadřuje Q svou slavnou větou: „Snad si zas užijeme sexu a násilí!“ Celý film plyne v lehkém, suše humorném tónu (těch skrytých her se slovy, vtipů v obraze apod. - "Říkala jste, že si mne chytíte později."), opět se zde střídá jedna lokace za druhou, Bond bojuje a mlátí se, ne jako Moore v té době, kdy za celý film nedal ránu pěstí. Dokonce mám pocit, že jsem nikdy neviděl Bonda na koni, zde to konečně někoho napadlo. Souboje jsou dobře vymyšlené a vnitřně vypointované, akční scény napínavé a přehledně natočené, kamera velmi slušná. Jako třešničku na dortu dostaneme kritiku britské byrokracie a lidí, co rozhodují, aniž by byli v terénu, a také mladičkého Mr. Beana jakožto začínajícího agenta. Záporák Brandauer mi sem sednul, Kim Basinger se mi tady nijak moc nelíbí, a Maxe Von Sydow podle mne chtěli původně využít pro nějaký další podobný film, jenž se žel nekonal. Tohle je ukázkový příklad, jak mají bondovky vypadat, možná jen chtělo trochu zrychlit tempo. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Občas něco málo příjemně překvapí (žralok, bitka v sanatoriu, honička motorky a auta, hra o dominantnost nad světem), Connery je pořád dobrý, vidět Rowana Atkinsona ve filmu o Jamesu Bondovi je milé a záporačka Fatima je pěkně nechutná vražedkyně, která si myslí, že je nejlepší na světě. Ale jinak by tohle (doufám) nikdy nemohla být oficiální Bondovka. Je to natočené jak na bramboru. Všechna prostředí jsou hnusná a divná (ani exotika vůbec nefunguje.) No a představitelé M, Q a Many Peny jsou strašní, kdepak takové ksichty vyhrabali? AKTUALIZACE 2022: Ne, tohle fakt ne. Zase jsem viděl kousek, ale tohle nejde. Fatima a Hra o dominaci nad světem jsou asi tak jedinnné dobré  věci, které si tahle doslova a do písmene rádoby  Bondovka (bohužel hodně nevhodně v televizi uváděna mezi těmi oficiálními) působicí místy dojmem home videa  nezasloužila a Connery mě při svém comebacku vůbec neoslovil. Kdyby to upadlo v zapomnění, bylo by to možná lepší. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa medzi oficiálne Bondovky nezaraduje sa dá považovať za priemerný diel tejto série. Sean Connery svoju najslávnejšiu úlohu zvláda opäť skvelo, ale pôsobí pomerne staro, tak tesne pred dôchodkom. Účasť Rowana Atkinsona je veľmi rozpoluplná, pretože scény s ním pôsobia až priveľmi komicky. Najviac však chýba pôvodná hudba Johna Barryho, kvoli čomu nemajú mnohé scény ten správny šmrnc a väčšina melódii je úplne nevýrazná. Ku kladom filmu zase patrí neutíchajúca akcia, takže film v podstate nenudí, navyše spestrené o typické Bondove hlášky. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (34)

  • Zatímco Bond ve svých klasických filmech používá zbraň Walther PPK ( 7,65 mm), v tomto snímku používá sice taky Walther ale označení je P5 (9 mm). (Terva)
  • Ač se jedná o "neoficiální bondovku", je zajímavé, že její rozpočet 36 000 000 amerických dolarů byl přibližně o třetinu vyšší než u oficiální bondovky Chobotnička (1983) ze stejného roku, která přišla "jen" na 27 500 000 dolarů. (subic)
  • Poslední film, ve kterém Sean Connery ztvárnil Jamese Bonda. Honorář pro něj obnášel již pět milionů dolarů plus procenta z tržeb. Když hrál Connery Bonda poprvé, tak za svou premiéru dostal pouze sto tisíc dolarů. (zdeny99)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama