Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tahle bondovka se mi hodně líbila. Perfektně natočená akce, zajímavé lokace, pěkné vtípky a povedené podmořské záběry, to vše v luxusním balení s celkem slušným dabingem. Jenže je tu pár ALE! Souhlasím s woodym, že záporák (a jeho fádní klapka přes oko) je absolutně nevýrazný, alespoň že má tu roztomilou zálibu s rybkama v bazénu. Vynálezy od pana Q dnes vypadají docela legračně, ale můžeme být radi, že se tu tenhle příjemný muž v nejlepším věku objevil, je krásné ho srovnat s jeho moderní variantou - postava, která se v průběhu věků vůbec nezměnila - navíc . A posledním problémem a to asi tím největším je ostře přetažené finále, které baví asi tak prvních pět minut. Poté už scéna pod vodou bez dialogů a příšerným hudebním doprovodem začíná velmi nudit. I když je vtipné sledovat, jak si Largo v klídku odplouvá zpět ke svým bombám a nikdo krom Bonda si jej zpočátku nevšímá. Po této úmorné scéně ještě přijde vsuvka, kdy se Bond projede až neúnosně legračně na palubě Disco Volanté a záhadné zmizení neplavce s kruhem. Nebýt toho konce, pokládal bych tuto bondovku za podobně kvalitní, jako novějšího Muže se Zlatou zbraní. Connery s Moorem tu mají vůbec k sobě celkem blízko. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[65%] Čtvrtá část o Jamesi Bondovi se Seanem Connerym a i po letech u mě platí, že je tohle můj nejméně oblíbený díl. Ale shazovat ho do pouhého průměru už nebudu. Film je rozmanitý, stále se tu něco děje, baví mě to tak do cca 90 minuty filmu a pak už jsem se až do finále téměř nudil. Úvod je obstojný, poté se začne děj rozbíhat a vypadá to na zajímavou misi. Rozehrají se karty, víme jak vypadají záporáci (kromě Blofelda, kterému klasicky není zabrán obličej). Postava Larga v záporné roli mě moc nebrala … Connery je zde opět velmi dobrý, má solidní hlášky, svou ikonickou postavu opět nezapře. Ostatní herci hrající známé postavy jako je M, Q, Moneypenny opět potěší. Co se týče akčních sekvencí, tak jsou takové krátké, ale to mi nevadilo. Co se týče vodních scén, ať už akčních nebo jen těch potápěcích, tak vizuál je na tu dobu výborný. Jenže v závěrečné cca 45 minutovce už mě to přestalo víceméně bavit. Nebylo to moc záživné, ale tím nebudu snímek posílat do pekel. John Barry zde složil opět vynikající a poutavý soundtrack, který mi v uších po skončení vždy tak krásně rezonuje, stejně jako u všech jeho Bondovek, které složil. Bondovi ženy jsou opět dobré, krom té zrzavé – to byla mrcha. ;) No takže to je asi tak vše. Obstojná záležitost to je, i když to u mě patří mezi ty slabší díly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-4 Ve snímku s atraktivním jménem Thunderball jsme svědky nápaditých akčních scén, které se tentokráte odehrávají zejména pod vodní hladinou. Za zmínku zde rovněž stojí i charismatická bong-girl Domino či již tradičně spolehlivý Sean Connery jakožto James Bond. Z dopravních prostředků musím zmínit kultovní Aston Martin DB5 nebo třeba jachtu Disco Volante s nádhernými tvary. (HBO GO) „Try to be a little less than your frivolous self, 007.“ ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • V závěrečné scéně tohoto filmu je J. Bond vyzvednut ze záchraného člunu letadlem pomocí lana a malého blimpu. Nejde o fikci ani trik - použitý systém je vypůjčený od CIA. Jeho vynálezcem byl Robert Edison Fulton a systém samotný se nazývá Skyhook. Byl v operačním nasazení od roku 1952 do roku 1996. (nocturne)
  • Adolfo Celi, který hraje Larga, je dabován Robertem Riettym. Celi je u nás známý také díky seriálu Sandokan, kde si zahrál postavu Rádži ze Sarawaku. (džanik)
  • Reginald Beckwith zemřel ještě během natáčení. Scény s ním (představoval postavu Kennistona) už byly hotové, finální výsledek však neviděl. (džanik)

Reklama

Reklama