Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

classic 

všechny recenze uživatele

Ak Bond, tak jedine CONNERY, a jeho štvrtá bondovka v poradí, ktorú pasujem, ako svoju najviac najobľúbenejšiu, a to najmä z hľadiska podvodných scén, kde sa náramne kombinuje kamera Teda Moorea, strih Ernesta Hoslera, ale najmä hudba klasika Johna Barryho, keď by som ešte na margo pridal i výpravu extra povolaného scénografa Kena Adama, ktorý inak, mimochodom má na svedomí aj takého Barryho Lyndona od Stanleyho Kubricka, a to je už čo povedať, tak sa jedná o taktiež vtedy aktuálnu tému - Studenej vojny, kedy hrozil reálny jadrový konflikt medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom, pričom tentokrát je táto problematika na ústupe, a na miesto „východného bloku” , sa vyhráža TERORISTA LARGO, ktorého kumpán odcudzil, ukradol dve atómové bomby, kde všetkých zastrašuje, že ich použije, ak sa mu nezaplatí vysoké výkupné... James je momentálne v „Bešeňovej” , kam prišiel zrelaxovať, načerpať novej, priaznivej sily a pomilovať sa so ženami, ale radovánky sa mu čochvíľa skončia, lebo VLASŤ ho povolá na MISIU, v ktorej mu pôjde o život, pretože bol zoči-voči žralokom, a nielen raz, ale viackrát. Všimol som si dámy, ako sú Domino, Fiona, Patrícia, či kolegyňa 007, Paula, ktoré sa skrátka nedajú len tak prehliadnuť, čo vie i sám zvodca James, pričom jedna z nich je už povestnou BOND - GIRL. “Normálne som si zamiloval podmorské dno, kde sa potápajú všelijakí umelci s rôznymi záujmami” . / Režisér Young režíroval úplne prvú bondovku Dr. No, alebo trebárs skvelý thriller WAIT UNTIL DARK, čo sú filmové kapacity podľa žánru, teda pod jeho rukopisom ide o pevnú režisérsku ruku, počas ktorej nie je nikdy núdze o akúkoľvek nudu, ktorú tam nenájdem, dobre viem, že Thunderball je trošku prehnaný “špionážny snímok” , ale na tú dobu, spred 53. rokov sa jedná o niečo naprosto omračujúce, aspoň že obdržal cenu Akadémie za špeciálne efekty, ktoré sú teda ojedinelé, famózne a fantastické. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejen nejlepší bondovka vůbec, ale je to i skvlěý film, který by obstál jako kvalitní špionážní thriller i mimo tuto sérii. Ale byla by to škoda, protože Connery je 100% bond. To s jakým přehledem řeší všechny situace a s jakým šarmem glosuje vše zkrátka nemá v sérii obdoby. Navíc je Thunderball skvěle vystaven. Má sice méně akcí, ale o to více je prostoru pro jiné skvělé dialogové, pátrací a jiné scény. Terence Young byl nejlepší režisér bondovek. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem Bonda žral. I teď ho mám rád, ale po v pořadí čtvrté bondovce jsem se ujistil, že jsou přeceňovány. Začátek je vždycky skvělý. Bond zlikviduje pár lidí, nahodí několik stylovejch hlášek a pak - pak to všechno ztuhne. Začne se to vléct, skoro nic se neděje. Únosy a úniky se stále opakují a některé scény pod vodou jsou strašně dlouhé, nic se tam v podstatě neděje a začíná to být místy nuda ( nevyjímaje závěrečnou podvodní bitvu ). Alespoň, že jsme se více podívali k Blofeldovi a jsou tu skvělý baby. Jinak Connery je samozřejmě vždy výborný, to nepopírám. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Na Bahamách opravdu existuje oblast nazývaná „Golden Grotto" (nebo lépe existovala, jelikož už byla překřtěna na „Thunderball Reef"). (džanik)
  • Herci a členové štábu poskytovali opakovaná interview. Natáčelo se totiž v době obrovské Bondovy popularity. Sean Connery však svolil pouze k jednomu rozhovoru, a to pro "Playboy". (džanik)
  • Padouchy hrají Italové proto, že původní scénář nepočítal se SPECTRE, ale se siciliskou Mafií, a Largo měl být původně mafiánský boss. (džanik)

Reklama

Reklama