Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Grizzly 

všechny recenze uživatele

No nevim no. Serial byl fajn a myslim si, ze si zaslouzil vic. Material, ktery by normalne vystacil na 2 serie smrsknuty do dvouhodinoveho filmu. Jak to asi mohlo dopadnout? Je to jen takova klipovita slatanina, kde se postavy teleportuji z mista na misto. Nefunguje ani pateticka ani epicka rovina. Asi to maj kluci zidovsky dobre spocitany. Ale ja nevidim duvod, proc to takhle trestuhodne dojebat. Myslelj sem si, ze s patou serii se loucim i s Uthredem a po pravde by to tak bylo i lepsi. Dam tomu z nostalgie 3 puntiky, ale je to fakt hrozne prestreleny a jen proto, ze jsem mel pro serial slabost. Objektivne by to bylo mozna na vydrenej jeden. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z tohto nemal vzniknúť film, ale celá séria. V každom prípade všetko to neomarxistické revizonistické šialenstvo už popísal verbal, ale je naozaj na pováženie, ako si svoje kroky Netflix zdôvodňuje. Prvé štyri série seriál vynikajúco šiel takmer historicky presne, alebo aspoň kvalifikovaným odhadom. V piatej sérii Netflix už našiel čierneho kňaza, čo dobehol z Tanzánie, teraz odrazu našiel v prvom kráľovi zjednoteného Anglicka teploša. Aethelstan sa nikdy neoženil ani nemal deti - čo je divné pri 15 ročnej vláde a v podstate povinnosti zabezpečiť následníka - no a netflixovskí spisovatelia prišli s teóriou, že automaticky musel nakladať sodomicky. Nie sú na to síce absolútne žiadne historické záznamy, ale ako Netflix povedal: nemusí to byť pravda, ale automaticky je postava zaujímavejšia. Možno pre jeho dúhových predplatiteľov áno. Ako ďalej tvrdia, je dosť možné, že kráľ bol gay alebo fluidoval, teda bol premenlivého pohlavia. Takže v predstavách "historikov" z Netflixu si stredoveký zbožný kráľ počas modlitieb menil svoje pohlavie podľa potreby, ale nakoniec aj tak skončil v riti svojho verného služobného. A vypláchnuté deti woke generácie si pozrú film a povedia si: Tak toto bola tá história, len škoda, že tam zabudli dať na Bebbanburg dúhovú zástavu, nech to je dokonalé verné pravde. ()

Reklama

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Jak Netflix ve 3. sérii seriál famózně nakopl, tak nyní ho naopak se vší parádou zařízl. Přál bych Uthredovi lepší osud, ale tato bitva se zdála od začátku tak trochu prohraná. Napěchovat motivy 3 knih do jednoho ani ne dvě hodiny dlouhého filmu nevěstilo nic dobrého a navzdory pár obstojným zkratkám se to projevuje na každém kroku. Podobně jako v prvním dílu celého seriálu (a zároveň jednom z nejslabších) vlastní Uthred teleport, který způsobuje, že se lokace i emoce střídají lusknutím prstu. S některými starými hrdiny se tudíž loučíte ve shonu, zatímco jiní vám akorát stihnou říct: „Jsem Anlaf, budu zlý“. Což není pro vyvrcholení mnohaleté ságy zrovna dvakrát důstojné. Obzvlášť Uthredovo „vyhnanství“ je naprostý výsměch. Jako fanoušek si cením akorát pasáže s Valhallou. Jen za ní a za ucházející závěrečnou bitvu uděluji nakonec tomuto epilogu milost. ()

mirakom 

všechny recenze uživatele

První půlka byla hodně uspěchaná a šlo vidět, že by ději více slušelo rozdělení na několik epizod namísto jednoho filmu, hlavně kvůli lepšímu prokreslení charakterů jednotlivých králů a jejich synů. Pro lepší orientaci v postavách nebyli špatné ty jmenovky u každého nově představeného krále. Dokonce jsem si zapamatoval i těch pár synů, ale určitě každá postava chtěla mnohem více prostoru. O hodinu delší stopáž by takovému příběhu určitě prospěla. Super finální bitva, která byla udělána přehledně, jak to jen šlo. Zakončení bylo parádní a na takový konec jsem čekal víceméně od blížejícího se konce poslední série Vikingů, kde nám Valhallu nakonec neukázali, ale tady ano. || 9/10 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je tu veľa deja natlačených do hracieho času, ale režisér Edward Bazalgette zvláda rozprávanie príbehu efektívne, pomáha mu zobrazenie názvov miest na začiatku každej scény, ktoré vysvetľujú, na ktorom hrade sa práve nachádzame. Záverečná bitka je veľmi pútavá a napínavá. Napriek zvládnutej réžii je príbeh až moc jednoduchý a priamočiary. 6,5/10 ()

Galerie (178)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama