Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Lords of Dogtown" jsou asi jedním z překvapení roku. Nepříliš známí herci (snad kromě Heatha Ledgera), jméno režisérky si spojíme tak maximálně s filmem "Třináctka", skateboarding v současnosti zrovna neletí. A přesto (či právě proto) si tento snímek zaslouží pozornost. Ze začátku je to ohromná jízda - triky na skejtu vám vytřou zrak a já jako divák jsem okamžitě zatoužila patřit do Zephyr týmu. A když to začne vypadat, že se splnil americký sen, přichází rozkol mezi Tonym Alvou, který chce na svém umění trhnou prachy, Stacym Peraltou, jehož vizáž je až příliš málo rebelská a Jayem Adamsem, který se začíná ztrácet sám v sobě. Silný závěr pak připomíná, že přátelství má svou cenu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemohol som čakať viac od filmu, ktorý ma míňa žánrovo, generačne a najmä filmovo. Takže dosiahnutým maximom bolo, že som tento nezaujímavý film dopozeral do konca bez toho, aby som sa naštval. Ale nabudúce to už s filmami tohto typu radšej nebudem skúšať. A už vôbec nie s filmami, ktoré ostatní umiestnili na 975. miesto v rebríčku najlepších. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o partě kluků zblázněných kdysi kdesi do skateboardu JE taky o přátelství, hledání se, hodnotách a o tom, že natlouct hubu si člověk nemusí jen po pádu z prkýnka. Měla bych drobné výtky (občas problikne teenagerská komedie, občas sociální drama), ale nadšení převládá, ať už z dynamické kamery, Heatha Ledgera v roli "táty", jak na mě šitých písniček a především z atmosféry disponující takovou ležérní podmanivostí, díky níž nevnímám kosmetické chybky, prostě to neřeším a dávám 5*. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásnej film se skvělými herci a špička v žánru. Mimo to, že se tam jezdí na prkně, tak je to hlavně příběh party kamarádů, kteří zažívají různý problémy a překonávaj překážky v životě, ať už společně, nebo každej sám, o tom v podstatě pojednává tenhle film. Láska, přátelství, pohrdání životem a hledání jeho smyslu zabalený v hezkym a svižnym kabátu. Konec mě se slzami v očích emočně vyždímal. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prkno na kolečkách mě nikdy nezajímalo a zajímat nebude a stejně tak borci, co si na něm rozbíjí ciferník, ale osudy zdejších floutků jsou tak dobře natočeny, že chtě nechtě smekám. Navíc Ledger jako vyčpělý surfař nemá chybu. Nakonec bazénové skejtování za doprovodu Wish You Were Here od Pink Floyd je něco jako dort na třešničce. Paráda. A žádný kecy o ničem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Všichni hlavní představitelé ve filmu nosí tenisky Vans Authentic modré barvy, klasickou skate obuv sedmdesátých let. (Sufferer)
  • Do kin byl film rozvážen pod krycím jménem "Extreme". (Karlos80)
  • Emile Hirsch v príprave na jeho úlohu mladého Jaya Adamsa, odletel na Havaj stráviť s Jayom istý čas. Toho práve prepustili z väzenia za napadnutie a distribúciu drog a mal pred svadbou. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama