Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, dostal jsi facana flákotou." Vzhledem k tomu, že pojem rovnováha mému tělu nic neříká, jsem nikdy nestál na žádném prkně. Ty triky, které bych na něm nechtěně předvedl, totiž nezná žádná prknová teorie a já nechci být slavným. Jenže tahle partička zákony ignorujících mladíků z rozvrácených rodin, kterým poskakování na prknech vydělalo několik majlantů, předvedla naplnění amerického snu. Dělali si totiž to, co chtěli, dělali to, kdy chtěli a ještě jim za to byla spousta lidí ochotna platit. Záběry z jejich jízd jsou natočeny dostatečně akčně, muzika přitom udržuje lákavé obrátky, problém přetrhání přátelských vazeb kvůli pomalovaným papírkům je stále aktuálnější a své moralistické poznámky o nesnášení flákačského způsobu života si tentokrát nechám raději pro sebe. A fórek s Tony Hawkem byl samozřejmě perfektní. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to vyšlo na plné pecky. Kdežto v Trinástke (2003) mi vadila rozkývaná kamera ako z domáceho videa a nesadol mi ani príbeh, tu je to už o niečom inom. Režisérka sa nesnaží šokovať za každú cenu, dej sa odvíja značne rýchlo hlavne vďaka kinetickým scénkam na surfoch alebo skejtoch, na charaktery jednotlivých hercov (sú na nepoznanie zmenený, hlavne Heath Ledger mi pripomínal Val Kilmera) je radosť sa pozerať a ku koncu sa snaží aj dojať. A naviac je to podľa skutočného príbehu. Čo viac dodať!? ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +dobré herecké výkony, realistické zpracování, kamera, sekvence na skejtu -hudba tradiční filmu/// Celkem příjemný film, oddychový, nedramatický, reálný ze života. Jen jsem měl trošku problém rozeznat kdo je kdo a navíc mi film trošku připomínal film jiný a to Třináctka (hlavně některé teen části). Jako někteří další jsem se trošku bál tématu, není proč. Jen dodám, že čím blíže máte k tomuto sportu tím více bude pro vás film srdeční záležitostí./// Celkem 74%/// ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Stacy Peralta | Hudba: Mark Mothersbaugh | Produkcia: John Linson | Distribúcia: TriStar Pictures (USA), Columbia Pictures (non-USA) | Štúdio: ? | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 13,411,957 $ || Úprimný film o úprimných ľuďoch, ktorí priviezli do najpopulárnejšieho streetsportu na svete niečo Viac. Pokusy so športovým žánrom väčšinou zlyhávajú, no tu sa jedná o film, ktorý má tempo, feeling (a to hlavne životný) a Ledgerovský šmrnc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Heath Ledger kvůli roli Skipa odmítl hned několik lukrativních nabídek, jednou z nich byla i hlavní postava ve filmu Alexander Veliký. (Candice)
  • Tony Hawk, jedna z ikon skateboardingu, se ve filmu objevil v roli kosmonauta. (Witta)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama