Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Převážně komediální režisér si tentokrát vybral trochu vážnější téma a představuje nám skutečný příběh doktora, který používal tu nejsvéraznější metodu lečení, kterou byl humor. Robin Williams spojil svoje komediální dovednosti se seriozním herectvím a je tím nejlepším z celého filmu. Pokud by film nebyl tolik sentimentální a kýčovitý mohlo tu být o hvězdu více ale ten konec už byl opravdu moc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $135,026,902Tržby Celosvetovo $202,292,902Tom Shadyac a jeho jednoznačne najlepší počin, ktorý ma cit, výborný pribeh, primeranú vtipnosť a skvelého Robina Williamsa ako Doktora Flajstra:)) "Film čo chytí za srdce." /85%/ ()

Reklama

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je urážkou reálneho Huntera Adamsa a nadácie, ktorú založil. S jeho reálnym životom a dielom to súvisí asi ako Hamlet s hemendexom. Navyše, sfiktívnená verzia Adamsa v podaní Williamsa je nielen neuveriteľnou karikatúrou a znôškou klišé, ale jej pokrytectvo je prezentované ako pozitívna vlastnosť. ()

Gand_alf 

všechny recenze uživatele

Jedna z otázok, ktoré ma napadli po zhliadnutí tohto filmu, bola prečo on vystriedal ,zo začiatku, toľko zamestnaní? Odpoved, podla mňa je, že hľadal zmysel života a to je to dôležité na čo tento film poukazuje a čím je zároveň úžasný. Típek sa túla bezcielne životom, dokonca skončí na istý čas v blázinci aby po nájdení toho čo si možno ani neuvedomoval že hladá, zistí , aký je život úžasný čo mu dá silu ísť za tým čo je správne a dobré, bez ohľadu na prekážky. Jednoducho úžasný film. Vrelo odporúčam najmä tým, ktorí sa bezcielne túlajú životom a cítia, že im niečo vnútorne chýba. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Naše práce je zlepšovat zdraví. To znamená, že máme zlepšit kvalitu života, ne jenom prodloužit umírání!" Nevím, jak to ten Robin dělal, prakticky všechna díla, ve kterých se objevil, jsou nadstandardní a on v nich exceluje. Možná si uměl citlivě vybírat, možná jejich tvůrci přesně věděli, pro jaké role je stvořený. Je ho velká škoda... "Není lékařem každý, kdo pomáhá druhým?" ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)

Reklama

Reklama