Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Naše práce je zlepšovat zdraví. To znamená, že máme zlepšit kvalitu života, ne jenom prodloužit umírání!" Nevím, jak to ten Robin dělal, prakticky všechna díla, ve kterých se objevil, jsou nadstandardní a on v nich exceluje. Možná si uměl citlivě vybírat, možná jejich tvůrci přesně věděli, pro jaké role je stvořený. Je ho velká škoda... "Není lékařem každý, kdo pomáhá druhým?" ()

Pegas1632 

všechny recenze uživatele

Hunter Adams v podání Robin Williams je role šitá na míru, herci vyloženě sedí a tak působí velmi přesvědčivě. Tragikomický příbeh natočený podle skutečné události, kdy mladému doktorovi se příčí neosobní přístup k pacientům a rozhodne se s tím sám něco udělat - změnit mnoha lidem pohled na svět. A to vše za pomocí nenásilného humoru, který nás provází celým filmem. Rozhodně doporučuju a u mě osobně je to jeden z filmů, na které se můžu dívat pokaždé znova a znova. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krasny,aj ked smutny film,pri ktorom si mozeme aj poplakat a o to viac zaposobi na ludsku dusu,kedze je to natocene podla skutocnej udalosti,doteraz nechapem,ze clovek akym bol Robin Williams spachal samovrazdu,z jeho tvare,oci ci usmevu vyzarovalo nieco velmi dobre,mile a pozitivne,je to obrovska skoda i velikanska strata pre tento svet,nech odpociva v pokoji a spat k hodnoteniu,pre mna osobne je to za pat hviezd,urcite nadherna zalezitost...:-) ()

Gand_alf 

všechny recenze uživatele

Jedna z otázok, ktoré ma napadli po zhliadnutí tohto filmu, bola prečo on vystriedal ,zo začiatku, toľko zamestnaní? Odpoved, podla mňa je, že hľadal zmysel života a to je to dôležité na čo tento film poukazuje a čím je zároveň úžasný. Típek sa túla bezcielne životom, dokonca skončí na istý čas v blázinci aby po nájdení toho čo si možno ani neuvedomoval že hladá, zistí , aký je život úžasný čo mu dá silu ísť za tým čo je správne a dobré, bez ohľadu na prekážky. Jednoducho úžasný film. Vrelo odporúčam najmä tým, ktorí sa bezcielne túlajú životom a cítia, že im niečo vnútorne chýba. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh, s vyvíjajúcimi sa postavami a vzťahmi medzi nimi. Veľmi nešťastný pokus o dramatickú vložku v závere filmu. Celé to vyznelo do hlucha a zbytočne mi to pokazilo celkový dojem. Takto uberám z hodnotenia dolu a pochybujem, že si ho ešte niekedy pustím. Monika Potter, Robin i ďalší...díky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)

Reklama

Reklama