Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (930)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak rozdmýchat pohasínající jiskry? Plán A: zajít do manželské poradny....Ne, vezmu to od prostředka. On se živí jako nájemný vrah a neumí střílet na pouti. Ona vydělává na rodinný chléb jako nájemná vražedkyně a neumí vařit. Jednoho dne je jejich zaměstnavatelé pošlou proti sobě a ukáže se, že oba mají několik kostlivců ve skříni (on kolem šedesáti, ona 312) a jejich spokojeně nudný středostavovský život byla pompézní divadelní kulisa. Nastupuje Plán B: při zabíjení drahé polovičky zjistíte, že zatímco ruce mlátí a nohy kopou, srdce stále plane. A ten přechod z cynického: Any last words? The new curtains are hideous " je naprosto přirozený a odehrává se v akčním mišmaši honiček a stříleček. Exploze náloží střídá exploze vášně, ale chlebodárcům došla trpělivost a začíná hon na naše hrdličky. Zastav se a nepřežiješ aneb Romeo, Julie a kalašnikov... Doug Liman využil třaskavé chemie mezi herci, přidal špetku dynamitu v akčních scénách a opepřil černým humorem. Výsledný produkt chutná jako cyankáli- v šampaňském. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Takhle třeskuté filmy se dnes už snad netočí. Snímek mi po celou dobu unikal v podstatě jen kvůli idiotsky sestříhaným trailerům na komerčních televizích. A musím říct, že na blučku a bez reklam je to monstrózně úžasné! Dejte Dougu Limanovi do rukou dramatický scénář o rozpadajícím se manželství plný upřímných a bolestivých pravd, a budeme v sále hledat spadlé čelisti pod sedadly. Z poloviny nehorázně zábavný akční spektákl, z druhých 50% procent těžká partnerská zpověď. A to špičkování! Angelino, Brade... přestaňte jezdit do Afriky - adoptujte mě!! ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší problém dát téhle taškařici šticu. Pro mě nádherný exemplář lehké letní zábavy - na nic si nehraje je vtipný, sexy a i když bych nepoužil slova chytrý - rozhodně není nijak zvlášť degradující. Brad i Angelina si to museli královsky užívat - a jak víme z bulváru, nejspíš ve všech smyslech slova :) - oba působí uvolněně a krásně jim to spolu štymuje. Liman nezapře své zkušenosti z prvního Bourna a všechny akční scény mají punc prvotřídní kvality (přičemž nejlepší je podle mě ruční férovka, aneb intermezo mezi přestřelkou a sexem), i když tu poslední bych možná raději vystřihl, zas až takový nadhled po mě nechtějte. No a co je na snímku nejlepší? Vtip, hlášky a některé dialogy - poslední scéna z manželské poradny mě definitivně ujistila, že cokoli nižšího než 70% si Smithovi nezaslouží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlato, predsa nepôjdeme spať pohádaní.“ Pekné (ale nezaujímavé) telá a vybrúsené akčné scény – čakať od tohto hitu niečo viac, je blbosť. Jolie & Pitt si užili, Vince Vaughn tiež. A ja? Ani veru veľmi nie. Občas som sa zasmial (večera, počas ktorej hrdinovia aj diváci "niečo tušia"), inokedy uznal, že Doug Liman má akciu v krvi (autá, golfové palice, granáty, strelné zbrane, porcelán, päste). Nič viac tam ale nie je. Komerčný úspech tohto akčného sitkomu si vysvetľujem popularitou hereckého obsadenia, určite nie kvalitou (ktorú to nemá, je to len nudná jednohubka). 50 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Standartní hollywoodský prefabrikát, ve kterém si notuje slabý scenář s upoceným těžkopádným humorem. Pár vtipných gagů tu je (asi dva), ale ty se zcela ztratí v záplavě průměrnosti. Totiž ani akční scény, které měly být největší Limanovou doménou, nejsou nic moc, snad s výjimkou jedné automobilové honičky. Napsal bych i více, ale tenhle film se mi už hodinu po shlédnutí totálně vykouřil z hlavy. Zkrátka jeden z kasaštyků, který lákal pouze na velká jména a kupodivu to na 200 milionovou tržbu bohatě stačí. Mně ale ne. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Brad Pitt (John) film označil za „takovou vražednější parafrázi obvyklých partnerských vztahů“. O žánrovém mixu komedie, romance a akčního thrilleru pak řekl: „Vznikl takový pomyslný velký kotel, do kterého všichni přihazovali nápady a názory, a postupně se to kořenilo a dochucovalo, aby to nebylo moc slané nebo sladké nebo hořké nebo kyselé. Hrozně snadno se z toho mohl stát normální akční film a všichni jsme si to nebezpečí uvědomovali, takže jsme si svorně dávali záležet na tom, abychom udrželi vztah Johna a Jane v popředí.“ (NIRO)
  • Brad Pitt (John Smith) údajně odstoupil od projektu poté, co z něj odešla Nicole Kidman a zdálo se, že se za ni nepodaří nalézt dostatečně kvalitní náhradu, ale vrátil se, jakmile byla obsazena Angelina Jolie (Jane Smith). (Specs)
  • Když John (Brad Pitt) a Jane (Angelina Jolie) otevírají dvěře, aby přivítali sousedy, Jane stojí na Johnově pravé straně. V dalším záběru stojí po jeho levé straně. (Miro_CZ)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama