Reklama

Reklama

5x2

  • Francie 5x2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film zachycující 5 příběhů ze života dvou milenců je zvláštní tím, že se odvíjí od konce k začátku jejich společného života. Od rozvodu v úvodu přes návštěvu homosexuálního bratra s přítelem, porod a svatbu k romantickému dovolenkovému seznámení. Režisér François Ozon tímto odlehčuje jinak poněkud smutný příběh... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Mytologie 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama ze života Marion a jejího muže Gillese. Prostřednictvím retrospektivně vyprávěného příběhu postupně sledujeme pět klíčových scén nenaplněného patologického partnerského vztahu a později manželského soužití. Od emočně nejsilnější části rozvodu a realistického „sexu na rozloučenou“ pokračuje nevěrou (i když se chtějí změnit, jsou si již tak navzájem odcizení, že to asi nejde. Kdyby jen měli tu moc vrátit se do minulosti udělat ve vztahu něco jinak...), narozením dítěte, svatbou a končí seznámením. Film lze chápat jako střípky neúplné mozaikovité sondy do rozkladu partnerství. Celé to na mě působilo smutně, světobolně a až na svatbu dost skutečně. Film bych pouštěl studentům psychologie k tématu problémy manželských a partnerských vztahů. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Uvažuju hodně mezi 3* a 4*, nakonec teda 3, hlavně za trošku slabší herecké výkony a za nevýrazné emocionální pojetí v pasážích, kde by to mělo grády. Nicméně hodně zajímavý film, zpětné pojetí času tomu dalo záhadnost a k vysvětlení některých věcí dochází později a o to překvapivěji. Čí teda bylo to dítě? ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh jednoho páru v pěti obrazech důležitých svojí citovou hloubkou. Od úplného konce a rozpadu přes nevšední návštěvu, narození syna, romanticky vypadající svatbu až k počátku jejich seznámení. Marion (dobrá Valeria Bruni-Tedeschi) a Gilles (dobrý Stéphane Freiss) v důležitých fázích jejich vztahu: nervózní neurvalý a osvobozující konec, znepokojivá návštěva s rozpravou o nevěře, neschopnost Gillese vhodné a povzbuzující reakce při těžkém zrodu jejich společného potomka, Marionina zvířecky hříšná svatební noc a sladké seznámení na italském pobřeží. Z dalších rolí: Gillesův homosexuální bratr Christophe (Antoine Chappey), jeho mladý přítel Mathieu (Marc Ruchmann), s velkou chutí do života, Marioniny škorpící se rodiče Monique (Françoise Fabian) a Bernard (Michael Lonsdale), americký amant na jednu noc (Jason Tavassoli), a Gillesova původní přítelkyně Valérie (Geraldine Pailhas). Příběh vztahu, který snad byl předurčen ke svému konci již od samého počátku, i když si to nikdy v tu správnou chvíli neuvědomíme. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Co vám budu povídat... Na 5x2 jsem se docela těšil a byl jsem hodně moc zvědavý. Ovšem nakonec jsem byl dost zklamaný... Tento film není ničím, ale naprosto ničím vyjímečný, některé scény byly vyloženě samoúčelné a zpracováním je vlastně formální... Zpětné řazení scén a narušená lineárnost děje má možná jen zakrýt fakt, že film je vlastně hrozně nezajímavý... Nicméně ani v tomto způsobu vyprávění není nijak originální a kvalit podobně zpracovaných filmů (Memento, 21 gramů) rozhodně nedosahuje. Najde se sice pár povedených scén a místy je cítit záblesk snahy o jakési sdělení, ale moc se to nedaří. 5x2 = 2 hvězdičky... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Absolutne nezaujimave, netvorive a v podstate úplne o nicom. Tematika tisickrat otrepana a ak mam byt mimo z toho, ze pan F. Ozon nam cely zivotny pribeh vyrapotal odzadu, tak to teda na mna nezaposobilo...po pravde, skor som sa este viac pri tom nudila. Moj celkovy dojem z filmu urcite kazil aj priserny dabing. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Režisér François Ozon byl v Benátkách za film nominován na Zlatého lva. (imro)
  • Pro Jasona Tavassoliho, který se objevil v úloze Američana, to byl debut na filmovém plátně. (imro)
  • Festivalový název filmu byl 5x2: Five Times Two. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno