Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Handle 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda, zkazit takhle výborný námět se nevidí tak často. Ze začátku to vypadá na zajímavý thriller se všemi filmařskými kvalitami, ovšem potom se scénáristé museli asi naprosto zbláznit... A přitom to byl tak nadějný snímek... Bohužel ta trapně magoristická druhá polovina opravdu naprosto všechno zazdila. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na paranoidní thriller byly karty rozdány dobře a asi tak do poloviny film naplňoval to, co jsem od něj očekával. Jenže pak přišel sci-fi zlom a šlo to trochu do kytek. Rubenovi a spol. se nejspíš nechtělo vymýšlet nějaké složitější vysvětlení a tak vzali to nejjednodušší, co bylo po ruce. Tím se ze zajímavě vyvíjejícho psychologického thrilleru stalo obyčejné béčko, ale přesto to jakž takž ubíhalo a prostoru pro nudu tu bylo minimálně. Samotnou motivací toho všeho to sice tvůrci zase trochu zazdili, ale vzhledem k druhé polovině mi to zase tolik žíly netrhalo. 60% ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je plný příslibů - neboť zápletka diváka lanaří a vyzývavě si hraje na tajemno až mysteriózno ... ale znenadání ji to s ním nějak přestane bavit - jakoby právě zjistila, že takový průměrný divák není ani zdaleka ten pravý a jediný, kvůli kterému by se měla jakkoli namáhat. Znechuceně se oklepe, z rukávu vysype na jednu hromadu všechna uschovaná esa - a efekt je naprosto stejný, jakoby (ne)milému divákovi převelice neomaleně dala košem a poslala ho do háje zeleného ... případně na jiná, nevábně vyhlížející a zavánějící místa. Patřičně otráveně ho dostrká do finále, s úlevou za ním zabouchne dveře - a výsledkem jsou poněkud nedomrlé 2* ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity: Tak trochu mé divné myšlenky po celý film. Tak trochu zvláštní příběh.Tak trochu zbyteční mimozemšťani. Tak trochu bylo všechno divné. ALE přes to všechno bylo na tomhle filmu cosi zajímavého. Úžasné výkony Julliane a Christophera. A je tu jedna velice zásadní věc, kvůli které dávám 4*. Tento film dokázal, že pouto mezi matkou a dítětem může být silnější než cokoliv jiného... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bych nazval spíše zlodějem času, protože je na něm zajímavých asi prvních 30.minut, než se to roztříští v nesmyslný blábol, kterých je v béčkově vystavěných scifi dost. Jak jsem napsal, začátek hodně slibný, tajemné pozadí ztráty syna hlavní hrdinky, a pak následné tvrzení o neexistenci syna. To všechno bylo opravdu velmi dobře instruováno, ale pak pochopitelně se taky ve filmu muselo nějak pokračovat, a k něčemu vysvětlujícímu se dobrat. A od té chvíle film ztratí všechny svoje trumfy, jde se na to blbým stylem, všechno se to rozpadne na pár nezajímavých a lacině vyhlížejících scének a je po dobré scifi. Kde se stala chyba, a proč se šlo na to právě tak slabomyslně, se asi nedopátrám, ale od půlky filmu nepřijít s ničím kloudným, to už jsem dlouho takový zmar neviděl. Co naplat. Film se do toho všeho sám působivě zamotal, ale nabídl v podstatě jen hodně jednoduché rozuzlení. Nespokojil jsem se s ním. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • V scéne kde Ash (Dominic West) rozbije obrovské okno, aby sa dostal zo svojho domu na Long Islande, je v ráme hore zaseknutý prasknutý kus skla. Keď však prejde s Telly (Julianne Moore) cez okno, v zábere zvonku už nie je ani stopa po skle. (Arsenal83)
  • 42-milionoví Zloději paměti oživili ospalý žebříček návštěvnosti severoamerického kontinentu, když během prvních třech dnů vydělali 21 mil. dolarů. Ostatní fimy se během tohoto víkendu poprvé za celý rok držely pod hladinou 7 milionů. Celkový výdělek dosáhl téměř 65 milionů. (imro)

Reklama

Reklama