Reklama

Reklama

Zloději paměti

  • USA The Forgotten (více)
Trailer

Obsahy(1)

Telly Paretta (Julianne Moore) přišla před 14 měsíci kvůli tragické letecké havárii o svého osmiletého syna Sama. Zatímco se snaží vyrovnat s tímto neštěstím a následným rozchodem s manželem Jimem (Anthony Edwards), dozvídá se od svého psychiatra Dr. Munce (Gary Sinise) děsivou skutečnost - dle jeho tvrzení trpí halucinacemi, nikdy žádného syna neměla a své vzpomínky si sama vytváří. Šokovaná Telly se pokouší nalézt jakékoliv důkazy o Samově existenci - fotografie, videonahrávky, památníky... Ale to všechno je pryč.

Telly začíná propadat přesvědčení, že se skutečně zbláznila. Pak ale potká naději v podobě Ashe Corrella (Dominic West), otce jedné z dalších obětí stejného leteckého neštěstí, a oba společně se vydávají hledat způsob, jak dokázat existenci svých dětí a vymanit se z šílenství, které je obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Julianne Moore je dobrá herečka - mám slabost pro zrzky -, ale ne vždy si musí vybrat dobrý film. V tomhle případě si vybrala mysteriózní thriller, což je žánr neskutečně ošidný. Když si scénář hodně dobře promyslíte, mohou z toho být neskutečné perly jako "Šestý smysl" nebo "Ti druzí". No, a když zas tak dobrý scénář nemáte, tak z toho nakonec vypadne snímek "Zloději paměti". Film jako "Zloději paměti" má jednu základní chybu - skvěle se jim daří vystavět atmosféru na začátku. Dostáváte se do situace, kdy nevíte, stejně jako hrdinové, na čem vlastně jste. Dějí se divné věci a vy chcete vědět, kde je vlastně pointa. Vytvoření napětí je neskutečně jednoduché. Když se na filmy podíváte, mnoho jich stojí na tom, - hlavně tedy thrillery, o kterých mluvím -, že vystaví zápletku na nečekané situaci, na zvláštním konání postav, aby tak vytvořili dokonalou nebo o něco méně dokonalou iluzi toho, že je všechno úplně jinak, než si myslíme. Samozřejmě, že je vše jinak, ale co je nejdůležitější, to je moment, kdy vše pochopíme a především samotné odhalení pravdy. Když se pointa odhalí moc brzy, divák pak jen ze setrvačnosti sleduje, jak se film skončí, když se dá pointa příliš pozdě, následují jen závěrečné titulky a divák si přichází o něco ochuzen. Pointa musí přijít ve vhodný okamžik. Jenže pointa musí být dobrá, aby byl i celý film dobrý. Některé film stojí na tom, že příběh, který sledujeme, je ne až tak zajímavý, ale pointa jím zamává. Jiné, jako třeba "Zloději paměti", stojí na tom, že ze začátku je film dobrý, ale čím víc se dovídáme, tím je film méně a méně zajímavý a příjemný. Prostě vás přestane bavit. Vyústění "Zlodějů paměti" je takové nezajímavé, možná až moc odtržené od reality tam, kde by si to zasloužilo reálnější řešení. Nebo jen moje očekávání byla jiná. Budiž, nedá se nic dělat. Sledujeme celkem sterilní a ne až tak násilnou podívanou, která napíná a napíná, až nakonec přepne, guma praskne a nám zbydou jen ty závěrečné titulky a nezbytné happy end. Jde přece o děti a děti v amerických filmech neumírají. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/prada-tlumocnice-sveraci-kazajka.html ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Zase jednou blbost, kde si tvůrci myslí, že když do toho uvrtají známějšího herce vznikne z toho kvalitní film. Nevznikne, bohužel i kdyby ten herec byl sebelepší, film nikdy kompletně nezachrání. Obzvlášt když pak půlka castingu během filmu mizí v oblacích, hlavní postavě někdo ne a ne vymít ten mozek pořádně a všichni ostatní tu prostě vypadají divně. Je to divnej film a divný filmy nemám rád. ()

Reklama

shantim 

všechny recenze uživatele

Být tam reálnější padouchové, šlo by zřejmě o obstojný thriller. Ovšem s nadpřirozenými bytostmi a tím naprosto nepovedeným koncem se jedná o opravdu nepovedený snímek. A je to škoda. Julianne Mooreová je ve své roli dost přesvědčivá a manipulace s lidskými osudy a lidskou myslí je divácky velmi přitažlivé téma. 48% hvězdiček ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. An Unsettling Calm [4:27] ,2. Remember... [4:26] ,3. In Memories Only, The Empty Page [7:52] ,4. Containments of a Darker Purpose [7:51] ,5. The Experiment on Innocence [4:15] ,6. Confronting Forever [3:49] ,7. Re-Assembling Shattered Pieces [3:51] ,8. Profound Emptiness... The Hangar [8:47] ,9. Erasing the Truth [6:03] ,10. Children, The Unbroken Bond [3:39] ,11. End Credits [4:29], ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočené, průměrně zahrané, ale i tak to kupodivu má po celou dobu nějakou atmosféru a napětí. Ze začátku to funguje docela slušně a zajímalo mě, kam se to vyvine, bohužel ale musím dát za pravdu většině uživatelů, že zhruba v půlce to začne jít dolů. Sice bych se dokázal s touhle pointou spokojit, ale to by musela být pořádně vysvětlená. SPOILERY Ti zlí, co jsou zač, asi mimozemšťané? Víme co chtějí, ale k čemu jim to bude dobré? Plánují invazi na zem, kradou schopnost mateřství, proč vůbec dělají to, co dělají? A ta policistka (mimochodem pro mě nejoblíbenější postava) tam taky mohla být víc zapojená a ve finále ani nevím, co se jí stalo. Je mrtvá nebo ji unesli? A ten konec se sice tváří jako happy end, asi i má být, ale došlo jí, že se jednou můžou vrátit a silnější? KONEC SPOILERŮ. Vůbec se to celé dalo líp vymyslet, protože pak by to mohlo být o dost lepší. Atmosférou a námětem na to ten film měl. Ale takhle je to ve finále spíš průměrná, ale rozhodně ne špatná podívaná. 3* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (14)

  • Keď detektívka Popeová (Alfre Woodard) príde domov na Long Island, na prednej časti svojho neoznačeného auta má modré blikajúce svetlo. NYPD ale nepoužíva modré, iba červené svetlá. (Arsenal83)
  • Za scénářem stál Gerald Di Pego, který napsal například Policajtku (2001) a Instinkt (1999) a věnoval se převážně televizním projektům. (imro)

Reklama

Reklama