Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $74,541,707Tržby Celosvetovo $100,572,044║ Zručne natočená dráma, kde nechýbajú emócie, napätie, akcia a hlavne výborne zahrané úlohy, v prvom rade to dosť tiahne Joaquin Phoenix ale i na prekvapenie John Travolta sa dá v celku zniesť. Samozrejme že sa to nezaobíde bez sentimentu. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myslím, že film splnil cíl, který si vytyčil - se ctí a řekla bych, že i celkem realisticky ukazuje život hasičů a skládá jim poklonu. Navíc velmi dobré technické zpracování, příjemné výkony Travolty i Phoenixe. Je to sice čistě americký film o hrdinech, ale neztrácí lidskost, jako většina jemu podobných dílek. Proto dávám 4 hvězdičky a mizím, než si to rozmyslím :-)) ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně co ukázat. Po lidské stránce, je nám příběh předkládán v dojemném duchu. Ukazuje nám člověka, který miluje svou práci hasiče a v kterém bojuje věrnost rodině s touhou zachraňovat lidské životy. Prolínání minulosti s přítomností filmu rozhodně svědčí, děj tak získává dramatičtější kouzlo a drží diváka v napětí. Bohužel je z filmu cítit americká pýcha, kterou z podobných filmů nedokáží nikdy vypustit, nebo spíše nechtějí. Nebýt vše tak nabubřelé "americkým" smyslem pro čest a zbytečně zviditelňovanou odvahou, mohlo to být o fous lepší, alespoň pro mě, jako evropského diváka. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní drama o hasičích, lepší nemůže ani být. Herec Joaquin Phoenix hrál skvěle. To samé platí o Travoltovi, který hrál velitele hasičů. Je skvělé ve filmu pozorovat jak se z nezkušeného hasiče stává vynikjící hasič a skvělý otec od rodiny. Film je založen hlavně na flashbacích. Hudba je naprosto dokonalá, vystihuje emoce. Závěrečný proslov od Travolty velmi dojemný. Film nemá ani jednu chybu. 100% = ***** ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na určité aktuálne udalosti u nás som dostal chuť pozrieť sa na to jak pracujú profesionálni amerikánski filmoví hasiči. Znázornenie ich postupov je ok. Celkom zaujímavé a na filmové pomery sa nejedná o nejaké extrémne zveličené kúsky. Ale po ostatných stránkach to je celkom nuda. Film sa sústredí na vykreslenie obyčajného života hasiča. Čo robí v robote, keď nie je v teréne a hlavne jak tá nebezpečná práca ovplyvňuje jeho rodinu. A práve táto línia, ktorá má byť nosnou je taká nemastná neslaná. Postavy si ma ničím nezískali. Väčší priestor má len Phoenix a Travolta. Ostatní sú len do počtu. Travolta ako šéf tej jednotky mal občas zábavnú scénu alebo chvíľu keď rozdával múdre rady, ale Phoenix pôsobil celý čas znudene a bolo mi jedno či to na konci prežije alebo nie.Čo sa týka hasičskej tématiky, tak je u mňa stále vrcholom žánru akákoľvek epizóda zo seriálu Third Watch, ktorá sa venovala hasičom jak po akčnej stránke, tak čo sa týka vykreslenia postáv a náročnosti tohto povolania. 5/10. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Okrem autentických miest v meste Baltimore sa natáčalo aj v ďalších dvoch mestách v americkom štáte Maryland, a to Annapolis a Curtis Bay. (MikaelSVK)
  • Martin O'Malley, který hraje starostu, je ve skutečnosti starostou města Baltimore. (KucC)

Reklama

Reklama