Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linie se dělí na dvě části. Přítomnost (obrovský požár budovy, který je mimochodem perfektně natočený) a retrospektivně vyprávěná minulost, kdy nás režisér seznamuje s minulostí Jacka Morrisona - hlavního hrdiny příběhu. Jenže tyto dvě části do sebe navzájem moc dobře nezapadají a působí jako slabě poslepovaná skládačka. Za celou dobu filmu je jenom pár scén, které dokážou člověka zaujmout a tak nějak chytit za srdce. Zbytek je jen tisíckrát omleté klišé, které už jsme nespočetně krát viděli. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bez chlapáckého poplácávání "ty jsi skvělý, ne já, to ty jsi skvělý" by se film o likvidátorech dobrého sluhy/zlého pána asi neobešel, ale tady to bylo, když přivřu oči nad posledními minutami, v přijatelné míře a jako vkusný hold hasičům, budiž film pochválen. Na druhé straně si ale, pokud jde o toto téma, v budoucnu pohotověji vybavím dramatičtější Oheň Rona Howarda. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý snímok, ktorý si vyslovene pýtal scény plné klišé a "amerického" hrdinstva. Na moje veľké prekvapenie sa nič podobného nekonalo, tvorcom sa podarilo balansovať medzi klišé a skutočnými emóciami tak dokonale až ma oblbli a ja som na záver bol normálne smutný ako to celé dopadlo. Prekvapivo výborne natočené, prekvapivo výborné herecké výkony (ďalšia mimoriadne silná rola pre Phoenixa), prekvapivo nápaditý a pekný scenár. Ľudský film o hrdinoch, ktorý nie je sentimentálny...to sa cení! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, fajn herci, príbeh a pohodová atmosféra príbehu požiarnika, ale ten záver, respektíve strih filmu mi pokazil záver. Na konci to akosi nefungovalo, tak ako to malo a prišlo mi to bez nejakých emócii. Škoda. každopádne hudba sa vydarila a podtrhla dramatické pasáže. Obľúbený soundtrack: Main Title. 75% - 4* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Je to perfektní drama o hasičích, lepší nemůže ani být. Herec Joaquin Phoenix hrál skvěle. To samé platí o Travoltovi, který hrál velitele hasičů. Je skvělé ve filmu pozorovat jak se z nezkušeného hasiče stává vynikjící hasič a skvělý otec od rodiny. Film je založen hlavně na flashbacích. Hudba je naprosto dokonalá, vystihuje emoce. Závěrečný proslov od Travolty velmi dojemný. Film nemá ani jednu chybu. 100% = ***** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Joaquin Phoenix před natáčením strávil měsíc na požární akademii a další měsíc „sloužil“ u baltimorské jednotky Truck 10. Stal se dokonce jejich čestným členem a má stejné tetování jako jeho dočasní kolegové, čmeláka s hasičskou helmou a sekerou. (imro)
  • Ve scéně, kde je Jack Morrison (Joaquin Phoenix) v hořící továrně a propadá se s ním podlaha, upadne mu helma. Když se však propadne, následuje střih, kdy mu kape na čelo voda, a helmu opět má a nasazuje si ji. (Cundroklepac)
  • Masky s dýchacími přístroji ve filmu jsou ve skutečnosti ochuzeny o potřebnou část, tzv. „polomasku“, kvůli které by hrdinům nebylo vidět do obličeje. (jirijost)

Reklama

Reklama