Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rockové koncerty bývaly kdysi podezřelé. Měly totiž přitahovat všelijaká divná individua, která nemyslí na nic dobrého. V tomto případě se jedná o dvojici uprchlých trestanců, kteří se chtějí skrýt v koncertové vřavě... Film se vyznačuje dokumentárními náběhy v zobrazení hudební produkce i třeštění fanoušků, avšak kriminální linie je hodně vyumělkovaná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Plytký příběh (pokud se to tak dá vůbec nazvat) dvou uprchlých vězňů, zasazený do prostředí rockového koncertu (pokud se to tak dá vůbec nazvat). Vězňové jsou zřejmě tak blbí, že si myslí, že když na útěku občas někoho odbouchnou a s pistolí v zádech pilota přiletí do západoněmeckého Frankfurtu, budou tam na ně čekat (v roce 1980!) s otevřenou náručí. Rockoví muzikanti jsou zřejmě tak blbí, že když má nováček v kapele technický problém se zesilovačem, dají mu okamžitého padáka, dokonce přímo na pódiu během ještě nedohrané skladby. A scénáristé (a spolu s nimi i dramaturgie, režie atd.) jsou zřejmě tak... no, řekněme "naivní", že si myslí, že tomu diváci budou věřit. Možná leda tak ti, kteří v životě nebyli na rockovém koncertě, a i z těch jen maximálně několik slabomyslnějších jedinců. (Některé absurdní reakce obecenstva filmového koncertu by si mimochodem taky zasloužily samostatný kulturně-psychologicko-sociologický rozbor.) Samozřejmě že tenhle film vznikl proto, aby se trapně přiživil na tehdy opravdu velké popularitě Petry Janů. O to smutnější je potom fakt, že i ta skvělá muzika Oty Petřiny zní oproti původním studiovým nahrávkám (album Exploduj!, 1980, nahráno přitom už o rok dříve) ve filmu v živém podání podání skupiny Bumerang ploše, při zdi, jalově. Kdyby byl tenhle "Koncert" skutečně KONCERT, bylo by tomu přesně naopak. Úplně zbytečný film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Věnujte, prosím, pozornost mimořádné pátrací relaci Federální kriminální ústředny. 1) Nechtěně úsměvný film se potýká se zřejmou nezkušeností tvůrců s tématem i prostředím. 2) Vše podstatné, co mělo být řečeno, již napsal ve svém komentu bohemia_regent. 3) Mně nezbývá, než poukázat na přitažlivého 28letého Ivana Pokorného (mladší z dvojice vězňů) a na pěkně přiléhavé džíny 24letého Martina Stropnického. Silnější zážitky jsem si z díla neodnesl. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o ideový film. Rockové koncerty byli za komunismu vždy v hledáčku StB ( zdravím 'Plastiky'), neboť si mysleli, že tam chodí pouze delikventi, vyvrhelové a nekalé živly. A tvůrci si dějově pomohli dvěma uprchlými vězni, kteří se mezi ně včlenili. A policejní manévry mohli začít. Snímek ale vyznívá tak, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně chtějí točit. Chvílemi je to krimi, chvílemi záznam z koncertu, chvílemi reportáž z koncertního dění v letním amfiteátru, chvílemi hraný dokument o policejním zásahu, chvílemi dokonce i romance. Nic tu nedrží pohromadě, nic tu nevypadá nějak žánrově. Rychle spatlaná filmová (štvavá) výpověď. Nebylo to ještě nakonec na objednávku? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zde se dočítám, že by bylo lepší nebrat film jako kriminálku - já bych to nebral ani moc jako film (i díky stopáži, má to něco málo přes hodinu). Spíš je to krimipovídka s jednoduchým dějem a s netradičním prostředím. Nic podobného z prostředí rockového koncertu a za spoluúčasti populární zpěvačky na toto téma (bohužel nebo bohudík) nemáme. Bez problémů koukatelné. 55%. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Pánové krimoši Tomsa a Pokorný na útěku před spravedlností se schovají v letňáku na koncertě Petry Janů. No v momentě , když si natěšená mládež násilným vniknutím vynutila od pořadatelů , aby koncert nakonec proběhl , tak sem se docela plácal do stehen. Takhle to tehdy moc nefungovalo , věřte mi , že v 80. roce by to dopadlo jinak . To by byla nakládačka a řádná. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zazní celkem pět písní Petry Janů - "Koncert končí", "Příběh Gabriela", "Písnička", "Vabank" a "Jen jestli"... Všechny jsou z druhého alba Petry Janů "Exploduj!" (1980), z něhož ke všem písním složil hudbu i texty Otakar Petřian. (Willy Kufalt)
  • Přesto, že film vykazuje slušnou uvěřitelnost, v samém závěru došlo ke dvěma nepochopitelným kiksům. Sněhurka (Ivan Pokorný) byl zasažen ze samopalu do břicha aniž krvácel a po scéně, kdy přestane střílet, protože mu došli náboje, se stahuje do sklepa, kde se tou samou zbraní sprovodí ze světa. (sator)
  • Hudební skupina, která hraje s Petrou Janů, je slavná Plzeňská skupina Bumerang s níž Petra Janů skutečně dva roky zpívala. Po rozpadu skupiny vznikla z několika členů dodnes hodně známá skupina Turbo. (cariada)

Reklama

Reklama