Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickeymu (Craig Hamann) je právě třicet let a jeho přítel Clarence (Quentin Tarantino) se rozhodne pro něj uspořádat v místním baru velkou oslavu. Mickey ale nemá náladu, nejradši by šel domů a na celé narozeniny zapomněl. Je unavený, v depresi - a stejně jako Clarence i on ztratil místo a rozešel se se svou přítelkyní. Ale Clarence se nevzdává a najme pro Mickeyho prostitutku. Od té chvíle nastanou problémy, se kterými se musí vypořádat. Zdá se, že to bude nejhorší den v Mickeyho životě. (Kryšpín)

(více)

Recenze (72)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tarantino má jeden velkej dar- naučí vás milovat filmy, i když je vaše kulturní cítění na úrovni měňavky a to i v instantním balení na ploše necelých čtyřiceti minut. Debata o Elvisovi epic. A už vím, čím chci být v příštím životě- hercem v Quentinovým filmu, takže tu koukej být, mistře, aspoň do stopadesáti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

K dispozici jsem měl šestatřicetiminutovou verzi. Už na téhle Tarantinově kratší prvotině je patrné to, co mu sedí i dnes - dlouhé scény s neustále proudícími dialogy, zajímavé, zábavné postavy a úchylnosti. I tady dokáže odkázat na zajímavé starší filmy, i tady mu ta béčkovost funguje. Jen je to necelé a celkový příběh není nijak vypiplaný. Hezká snaha. ()

Reklama

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 5 hvězdiček, protože Tarantino je můj oblíbený režisér, ale jsem k němu vždy objektivní a tenhle film, ač je skvělý, tak nemá na 5 hvězd, už jen proto, že je poloviční. Je škoda, že se druhá polovina filmu spálila, takže netuším, čím to končí, ani jak to pokračuje, ale i tak si myslím, že to skončilo v bodě, kde ten film může fungovat jako ucelený kus velice raritní hodnoty. No film mě bavil, nasmál jsem se hodně, v podstatě je to asi nejvtipnější Tarantinův kousek. Je zajímavé sledovat všechny jeho typické režisérské prvky takle v plenkách a ty nápady, co rozvinul později např. v Pravdivý romanci. No je to poslední Tarantinův kousek, který jsem neviděl a nechal jsem si ho právě nakonec, čekal jsem, že to bude amatérský, ale v podstatě jsem v tom neviděl nic jako chybu, horší střih a snížená kvalita obrazu se dá považovat za pulpový záměr. No a Tarantino tu hraje asi největší roli, jakou kde hrál a je k sežrání. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celá verze je nesehnatelná, a tak si musí komentář vystačit s poloviční verzí. Je na tom vidět nezaměnitelný Tarantinův rukopis a klasické konverzační situace, kde především hádka o Elvisovi je bezvadná. Dohromady se to ale na nejlepší kousky samozřejmě nechytá, nicméně pro zajímavost to bylo fajn. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a na tříletého takhle uvažujícího je to depresivní....... Quentin Tarantino lehce napodobujícího Elvise si jako DJ jednoho rádia celkem užívá. A šňupáním bílého prášku to jen začíná. CITÁT - Eddie Cochran........ Kapitola 2 - Mickej a jeho přítelkyně. CITÁT - Moje teta miluje Elvise........ A jak sám říká hlavní hrdina Clarence (Q.T.) - Kdybych někdy chtěl šukat chlapa, byl by to Elvis.......... Mickey má narozeniny a také má přátele a Clarence je přítel, který připravuje pro Mickeyho nezapomenutelnou oslavu. CITÁT - Tvá prdel je trávník a jí jsem trávníkář!!!!!!......... Je to hravé, přátelské, srandovní, parodující se spoustou hudby, ale prostě hodně věcí tomu chybí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (13)

  • Quentin Tarantino na svém debutním snímku pracoval tři toky, což lze poznat například na délce vlasů některých postav nebo i rysech v obličeji. (karlik4801)

Reklama

Reklama