Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Ve většině ohledů je to až moc roztěkané a neukočírované, až to chvílemi připomíná trable nevyzrálého adolescenta. Ambiciózní je to rozhodně svou délkou, která ale nakonec není tím největším problémem, protože je tu spousta výborných gagů s Cubou Goodingem Jr. a celkově to tak nějak v pohodě plyne. Problém je v těch až příliš tryskajících emocích, které tu mnohdy až ostentativně křičí na diváka, aby se do Jerryho ponořil (to zní tak blbě!) a prožíval s ním každou jeho bolístku. Trocha odstupu a nadhledu by tomu rozhodně prospěla. Přesto se jedná o vcelku příjemný film z pohádkových devadesátek se silným castingem. Je to vlastně taková trošku divná romance, která je naroubovaná na postupnou cestu k nalezení lepší verze sebe sama, což je celkem fajn. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale buď je to životní role Toma Cruise, nebo prostě uhraje všecko a já si to neskutečně užíval. Ten, kdo nikdy jméno režiséra neslyšel neuvěří, ovšem právě Crowe psal ty nejlepší romantické komedie a polodramata, spolu s Almost famous povinnost v tomto žánru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jerry ma chytil až na druhý krát. Na ten prvý som príliš nechápal, o čo kráča, športový agent amerického futbalu a jeho pracovné trampoty mi boli ukradnuté a výkon oscarového Goodinga príliš expresívny. Potom som už vedel, do čoho idem, ale aj tak ma viac zaujala druhá polovica filmu, keď sa rieši Jerryho vzťah s Renée. Táto časť je typický pohodový Crowe a to aj v situáciách, keď to medzi nimi vyzerá zle. Jedná sa o najamerickejší Croweov film a u nás nemá šancu osloviť širšie publikum. Štvrtá hviezda za "Free falling" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Musím rozdělit film na 2 části a to na práci Jerryho jako agenta a na tu rodinnou pasáž. Prostředí dojednávání smluv, trhání velkých ryb na velkou návnadu, přičemž to Tom dostával pěkně sežrat. To mi moc nesedlo stylem jakým nám to Crowe naservíroval, ale rodinná část...skoro bych řekl WOW. Tom a Renée byly rozhodně na vrcholu, jak fyzicky, tak herecky (Tom určitě). Nechápu to, ale tak prostá a tak krásná (asi mi na ni názor podělal Deník..) a Tom klasicky playboy. Jejich herecké výkony včetně prďoly to vytáhly na 3,5* a opravdu musím uznat, že zahrát agenta na nominace je kumšt. Ten netradiční vztah zahráli opravdu skvěle, což se nedá říct o C.G. Jr., který mi místy lezl na nervy. Radši dám 4, protože 3 je pro minimálně výkony a sympatie málo :) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil film v žebříčku nejlepších filmů sportovního žánru na 10. příčku. (TheDude)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama