Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (242)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe vyjjma příšernosti Elizabethtown fakticky nikdy nezklamal, přičemž Jerry Maguire není vyjímkou. Na druhou stranu čekal jsem skutečně mnohem procítěnější příběh, v němž bude chemie skoro až hmatatelná, což se tedy nepovedlo. Není to vina Renée ani Toma, protože ti sami o sobě odvádějí skvělou práci (o Cubovi není nutno vůbec mluvit - excelentní). Někde cestou se vytratila ta atmosférická jiskra, jež dělá z filmů kalifornského rodáka ty nezapomenutelné a láskyplné životní eposy. Současně mi během zlomových scén bolestivě chyběl hudební podkres. Ano, můj milovaný Bruce Springsteen dvakrát zabrnká v tu pravou chvíli, ale jindy si to žádalo přidat. Trošku zklamaných 7/10! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně nenápadný filmek od rutinéra Camerona Crowea o to více mě překvapilo že měl v roce 1996 5 nominací na Oscara a navíc jednu z nich proměnil. Za vedlejší roli dostal Oscara Cuba Gooding JR. , který abych řek pravdu, mě moc nenadchl. Co se mi na Jerrym Maguirem líbilo nejvíce je spojení toho sportovního prostředí s romantickým film. Ale ta romantická část mi to později docela kazila. Byl bych mnohem radši, kdyby se film týkal čistě sportu. Pittův Moneyball to sice není, ale příjemný průměrný film to je, i když je stopáž docela přepálená. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Športová dráma v sladkastom prevedení, ktorá stavia predovšetkým na skvelých hereckých výkonoch a veľkej porcii romantiky. Tá tu postupne celý čas naberá na sile a v závere doslova exploduje obrovským gejzírom. Dráma je teda logicky celý čas trocha v úzadí, čo je škoda. Na film sa ale dobre pozeralo a o to mi práve išlo. Taká oddychovka s T. Cruisom v jeho najlepšom štramáckom rozkvete. 70/100 ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ten film se na svou stopáž nijak zvlášť nikam neposouvá. Jde zas o to správně se v životě rozhodnout a nasměrovat svůj osud tím lepším směrem. O tom jsou vlastně všechny Croweovy filmy, jen s tím rozdílem, že každý je jinak (líp/hůř) formálně vystavený. Jeden z nejmíň zasloužených Oscarů vůbec, kdy hysterický černoch zahrál hysterického negra. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uvravené až hrôza. To by hádam až tak nevadilo, ak by spústa slov niečo konkrétne vypovedala. Pretože napriek slovnej inflácii sa nepodarilo vysvetliť, v čomže bolo konanie športového agenta zrazu morálnejšie po jeho odchode z veľkej agentúry, ako počas jeho fungovania v nej. Nudná nezaujímavosť naladená zrejme na dobové psychologicko-motivačné trendy, ktorá zapadla prachom. Hlavne, že v štatistikách ostane vďaka oscarovému vrúbku. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)
  • Postava Erica Stoltze se jmenuje Ethan Valhere. Stoltz hrál postavu jménem Valhere i ve filmu "Řekni cokoliv...", který také režíroval Cameron Crowe. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama