Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a spíše nudný film, jehož vyznění jsem příliš nepobral. Děj je dost zvláštní, chování postav v něm jakbysmet, na to že je sotva 30 let starý, tak je dnes dle mého názoru úplně out-of-date. Hodně monologů a dialogů mi nedávalo moc smysl. Nevím, tohle mi prostě nesedlo a určitě tomu ani nedám už další šanci. Není to vlyloženě špatný film, to ne, ale podprůměrný určitě. (Blu-ray, orig.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto by mal byť ten správny kľúčtuzemských divákov k pochopeniu typických amerických športov. Nenásilný a dobre podaný príbeh 'dvornej dámy' jedného z nižších tímov americkej ligy. Viac originality, troška klišé, občas zdramatizované. Hlavné však je, že sa nehrá o nejakú vysnívanú trofej, či majstra sveta, čo športové filmy často krát zhadzuje z dobre navodeného dojmu. Našťastie filmu takmer vôbec neublížilo zromantizovanie, pretože to sa koná len poslednú polhodinku. 75%. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z prostředí baseballu, kde Susan Sarandon není jen fanynkou vymetající každý zápas, ale též sportovní psycholožkou amatérkou, která radí svým dvěma "svěřencům" jak přehazovat výhybku mezi pravou a levou hemisférou pomocí krajkových podvazků i jiné fígle, a přesto, že spí tu s jedním, tu s druhým, je vlastně dávno rozhodnutá, kterého z nich chce. Jedním z nich ( životem a sportem omláceným ) byl Kevin Costner a druhým ( nadrženou začínající hvězdou) Tim Robbins - v reálu její manžel. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na filme ma viac ako baseball zaujal predovsetkym herecky koncert super trojky Costner, Sarandon a Robbins, pricom bol film casto i humorny, ale chvilkami aj dramaticky. Costnerovi sa vzdy hodili hrat ulohy drsnych chlapikov, ako v tomto filme, napriklad prve stretnutie s blbym Ebbym v podani Tima Robbinsa. Preco s blbym, to uvidite, ked si pozriete film :-) V podstate ma tu baseball ani tak nezaujal, ako skor vztah Annie, ktora bola priserne zalubena do Crasha, ale spavala proti svojej voli s Ebbym. Je to prijemny filmik, ale u mna tak na jedno pozretie :-) Reziser Ron Shelton rad nataca sportove filmy, napr. BILI MUZI NEUMEJI SKAKAT (1992), COBB (1994), ZELENY SVET (1996) opät s Costnerom alebo BOXERI (1999) ale prekvapivo napisal aj scenar k filmu MIZEROVE 2 (2003)...12.09.2008 ______ Kevin Costner - (Crash Davis) +++ Susan Sarandon - (Annie Savoy) +++ Tim Robbins - (Ebby Calvin) +++ Trey Wilson - (Joe Riggins) +++ Robert Wuhl - (Larry Hockett) +++ Hudba: Michael Convertino +++ ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ron shelton je expert na sportove komedie (okrem ineho tin cup opat s costnerom ci white men can't jump) a durhamski byci su jeho prvy rezijny pocin (za scenar bol dokonca nominovany na oskara). costner, robbins a susan sarandon su dobry, ale inak to nejako extra vtipne nie je (i ked je tu dost fuckovania) ale ma to pohodovu atmosferu. ak mate radi sportove filmy za pozretie to stoji ale v ramci zanru to spicka nie je... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v roce 2008 zařazen Americkým filmovým institutem v kategorii nejlepší sportovní film na 5. příčku. (TheDude)
  • Crash Davis (Kevin Costner) ve filmu odpaluje na obě strany (drží pálku jak napravo tak nalevo). (moznazitra)

Reklama

Reklama