Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (375)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že štýlovejší herecký odchod z plátna, ako bolo fenomenálne Gran Torino už Clint snáď ani nemohol mať. Ale vonkoncom sa nesťažujem, že prikývol na ponuku "ešte raz si zahrať". Práve Clintova typická ufrflaná postava je presne to, kvôli čomu sa nepozerám na tú šablónovitosť príbehu, jednoduchosť, až prostoduchosť so záverom z kategórie "maximálne klišé", prípadne mi je jedno, že sa to točí okolo bezbalu, na ktorý z vysoka....ehm..kašlem. Trouble with the Curve je skrátka príjemný, jednoduchý, total old-school film, ktorý nemá žiadne vysoké ambície a nie je to žiadne veľké umenie. Ktovie, či by som to tak vnímal nebyť toho nezničiteľného charizmatického dedka, každopádne u mňa spokojnosť a dobrý pocit. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha amerických filmových pohádek, tentokrát o komplikovaném vztahu otce a dcery na pozadí baseballu, kterému člověk jako většinou vždycky nemusí rozumět. Celkové vyznění sráží velmi volné tempo v prvních třech čtvrtinách, na druhou stranu film táhne nahoru i v tomto věku virtuózní Clint Eastwood. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Vím, že nadhodnocuji, ale já tahle sportovní klišé docela rád baštím. Připočtu-li pro mě fungující emocionální stránku filmu a skvělé herecké výkony zúčastněných (Clint je ve svém pozdním stereotypu starého morouse zkrátka neodolatelný a na Timberlakea je stále lepší pohled) a doopravdy až Eastwoodovsky klidný přístup k režii, na pouhé tři hvězdy to zkrátka nevidím. Přesto by měl mít Clint za hereckou kariérou výraznější interpunkci, než tohle místy lehce rozpačité trojtečkoví. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Průměrně kvalitní sportovní romanťáček, který rozhodně neurazí. Celkově film vyzní, jako kdyby ho režíroval sám Clint Eastwood, věřím, že minimálně do režírování Robertu Lorenzovi asi hodně kecal :-D Sympatické herecké obsazení, prostředí baseballu, to vše funguje velmi dobře. Clint Eastwood tu jak jinak hraje nevrlého starého otrapu, kterému nakonec srdce přeci jen roztaje :-) Konec je pak klasickou happyendovou limonádkou. Film neurazí, ani nějak extra nenadchne, ale kdo má rád romantiku, sportovní žánr nebo jen některého z hlavních představitelů, tak si přijde na své. U mě čistý průměr, na který si nemohu nijak moc stěžovat, ale není ani co nějak přehnaně pochválit :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mieša sa tu rodinná dráma, romantika aj športový film a nebyť Clintovej hereckej účasti zrejme by veľa vody nenamútil. Nechcem tým povedať, že ide o zlý film, skôr naopak, len by ho veľa divákov nevidelo. Napriek určitým zjednodušeniam, ktoré snímok používa a pomalému tempu je to príjemný snímok na nedeľné popoludnie. K jednej hviezdičke prispela aj mladá Amy Adams. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. září 2012 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Fiktivní Swannanoa High Scool se natáčela v Dunwoody, severně od Atlanty. Další zápasy se natáčely v Jasper, kde se městský park stává filmovým Arden High School, a zápas šampionátu byl hrán v Young Harris College, jen pár mil od hranice Severní Karolíny v Severní Georgii. Produkce také točila v prostorech Georgia Tech, a utkání 2. ligy zastoupil Luther Williams Field stadion v Maconu, Georgii. Natáčení začalo v květnu 2012. (Hpatrik)
  • V USA sa vysokoškolské ligy hrajú na 7 inningov. Vo filme sa však hrajú rovnako ako zápasy profesionálov na 9 inningov. (toi-toi)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama