Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nikdy si nečtěte verbalův komentář dříve než se na film budete koukat. Způsobíte si neskutečné problémy. Ten podivný člověk měl totiž do velké míry s tímhle filmem pravdu. Clinte, že jsi se na to nevykašlal Gran Torinem. To byl panečku vrchol kariéru. Tohle je totiž již sešup. Clint do velké míry vykrádá sám sebe a snaží se hrát jakousi obdobu Walta Kowalskiho. Amy Adams je nejošklivější herečka Hollywoodu. Že by se s ní někdo chtěl líbat považuji za vysoce nepravděpodobné. Nevím co měl znamenat ten otylý pálkař, jak stále snil o tom že bude spát s modelkama atd. Zkrátka a dobře, film si své solidní hodnocení nezaslouží. Příběh je šablona jako blázen. Je to více rodinné než sportovní drama. Jsem poměrně zklamán. 50% s odřenýma ušima. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek ze sportovního prostředí, který stojí především na výkonu ústřední trojice (Adams, Eastwood a Timberlake). Scénář je spíše průměrného kalibru - nic Vás totiž nepřekvapí a konec vyzní jako krásná pohádka:-), přesto to dobře odsejpá, takže příjemná pohodovka. Clint Eastwood se však s hereckou kariérou měl už rozloučit v Gran Torino; to byl větší nářez:)). Ještě ale za 4 hvězdy. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Sice se jedná asi o nejschámatičtější film posledních let, ale ono to s přimhouřením všech očí funguje. Dobře napsané dialogy, charismatické obsazení a pro mě i lákavé prostředí (scouting). Mírný palec nahoru. Jo a Clint ve své klasické poloze drsného důchodce je zase k sežraní. 70% a nadsazené 4*. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Konečně tu máme zase baseball. Slušnej debut režiséra Roberta Lorezne, kterej bohužel umírá na klasickém filmo-americkém konci. Takovejch konečných zvratů jsem viděl naposled v celým TDKR (né-doslova), a to že jich tam bylo sakra dost! Ať se Timberlake prosím pouští čím dál víc do dalších filmů, herectví mu sakra jde, ikdyž je zase zpátky u hudby (20/20-pecka!!!). Jsem zvědavej kolikrát ještě producenti přemluvěj Eastwooda, aby nakonec porušil svůj slib, že už nikdy hrát nebude, inu, snad ho poruší ještě X-krát ! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zahořklý protiva chrlící jednu suchou přesně mířenou hlášku za druhou a navíc v podání Clinta, který takovou postavu dokáže střihnout stejně dokonale jako kdysi pistolníky. S přehledem přitom táhne celý film, protože Amy Adams, přestože ji mám v oblibě, ani fádní Justin, to nezvládají. Hořký příběh o stáří, dávných křivdách a chybách , o tom, jak obtížně se některé věci říkají a urovnávají, ale také o nenahraditelných zkušenostech, které žádný mladým sebevědomým frajírkům nedokáže nahradit seberychlejší připojení k internetu ani zbrusu nový soft. Pomalu plynoucí, nesené kupředu úspornými hereckými výkony, a zdaleka ne tak ploché a nezáživné jak by se snad mohlo na první pohled zdát. Hořké a přece pozitivní, , syrové a přesto pohodové s lehce pohádkovým oparem, natočené způsobem, ze kterého doslova dýchají staré dobré filmové časy. Takže pane Eastwoode, opět, potěšení je na mé straně. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Fiktivní Swannanoa High Scool se natáčela v Dunwoody, severně od Atlanty. Další zápasy se natáčely v Jasper, kde se městský park stává filmovým Arden High School, a zápas šampionátu byl hrán v Young Harris College, jen pár mil od hranice Severní Karolíny v Severní Georgii. Produkce také točila v prostorech Georgia Tech, a utkání 2. ligy zastoupil Luther Williams Field stadion v Maconu, Georgii. Natáčení začalo v květnu 2012. (Hpatrik)
  • Název starého baseballového týmu postavy Clinta Eastwooda je Atlanta Braves. (MeanWhile)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama