Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsou v tom chvíle, kdy bych i plný počet dal, ale celkový dojem z toho na víc než lepší 3* nemám. Nemůžu si pomoct, ale i na mě to bylo až moc dětské, většina písniček až na jednu mě taky nijak nezaujala a ačkoli tu původní "pohádku" znám, stejně to na mě bylo až moc romantické, takové zaměřené spíš na holky. Na tom samozřejmě není nic špatně, ale mě jde o to, jak moc to osloví mě, že... Jinak nejlepší postavou tu byl bezkonkurenčně Sebastian, protože nebýt jeho, tak je to podle mě dost mdlé. Takhle jsem si to díky němu aspoň do jisté míry užil. Lepší 3* ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Skvelý animovaný film z dielne Walt-a Disney-ho. Typycké boli aj doprovodné postavi hlavnej hrdinky. Vyzdvyhnúť by som chcel hlavne kraba Sebastiana, ten mal fakt veľmi dobre vystihnuté emócie. Aj keď nemám rád spev v rozprávkach, musím uznať, že tu bol dobrý. Aj keď som mal možnosť vidieť len dabovanú verziu. Dokonalá zábava pre malých i veľkých. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem sledoval seriál, hrál několik her na Sega a Ninento, ale film jsem ještě neviděl. A stojí to opravdu za to - je to totiž úplně klasická Disneyovka se stejnými postavami jako v seriálu - pokud jste měli rádi Ariel, Tritona, Floundra, Sebastiena nebo zlotřilou Uršulu, budete tu hned jako doma. Film dokonale dávkuje legraci, dojetí, písničky (hlavně úžasná Under the Sea), napětí s akcí (finále stojí fakt za to) i romantiku. Prostě paráda z doby, kdy to kluci od Disneyho ještě uměli. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Další skvělá Disneyovka, která mi přišla sice od druhé poloviny poněkud uspěchanější, ale jinak nemám co říct proti. Ariel je sympaťačka, ať už mluví, či nemluví. Na postavy dodávající největšího podílu humorné vložky se dostalo taktéž v dobré míře. A příběh má hlavu i patu. Opět, stáří filmu není vůbec znát. 90% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka v tom nejlepším slova smyslu, s krásnou animací a pěknými písničkami / muzikálovými čísly. Tahle konkrétní možná až přespříliš romantická, vždyť Ariel se po pár letmých pohledech kvůli nejisté lásce bezhlavě vzdává úplně všeho (rodiny, domova, přátel) a riskuje přitom nejenom svou budoucnost a život, ale i osud celé podvodní říše. No jo, já vím, jde o pohádku cílenou především na malé holky... :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Režiséři trvali na tom, že každá z milionů bublin musí být nakreslena ručně. (AngelLucy)
  • Pri Arieliných pohyboch vlasov pod vodou sa animátori inšpirovali záznamom astronautky Sally Ride v beztiažovom stave. (krasomama)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama