Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola nuda s veľkým N, div, že som pri tom nezaspala. Film postráda akékoľvek tempo a herecké výkony sú katastrofálne. Keďže to bolo zatiaľ moje jediné stretnutie s Gacym, nemôžem posúdiť nakoľko sa snímok pridržiaval reality, no hodlám to v blízkej dobe napraviť. Zatiaľ teda hodnotím slabými 2* čisto za námet a oboznámenie sa s ďalším zloduchom do mojej pomyselnej zbierky. Po filmárskej stránke je to však odpad. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Gacy je další ze třídílné série filmů, které se věnují americkým sériovým vrahům (Gacy, Ted Bundy, Dahmer). Stejně jako i ostatní uvedené se snaží reálně zachytit příběh Johna Waynea Gacyho, což se mu docela daří. Herecké obsazení zde není kdovíjak výrazné a ani příběhově se nejedná o klenot, ale chápu to tak, že tady spíš než o silný příběh šlo o zpracování reality do přijatelné filmové podoby. Pokud se na to budete dívat takhle, nemůžete být zklamáni. Od příběhu o sériovém vrahovi byste možná čekali brutální vraždy a krev na každém rohu, ale v tomto případě se nedočkáte. Nechápu to jako slabinu, protože pokud se má udržet základní životopisné schéma, není prostor pro slasherové experimenty. A tak tento film hodnotím jako průměrné zpracování příběhu o skutečně žijícím psychopatovi. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude podhodnocené, jelikož to pro normálního diváka bude hnusné a kontroverzní. Bohužel to hodnocení sedí a jsem zklamán. Moje představa byla naprosto opačná. Film se všem hnusným a trochu drsnějším scénám vyhýbá a působí tak velmi osekaně. Herecky je to samo o sobě také bída. Příběhový materiál by byl, ale musel by z toho někdo chtít vysekat brutalitu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kdovíjaké zpracování to tedy není, ale i tak je film pro ty, které zajímají kriminální případy, dobrým přínosem. Co však musím filmu vytknout je mizerně a trošku i lživě podaná psychologická stránka vraza Gacyho. Mám o něm něco načteného a myslím, že některé scény byly směšné (svým způsobem). Nechci nějak rozumovat, ale kdyby se pokusily více vystihnout Gacyho psychiku jistě by film dopadl lépe. Příležitost k tomu jistě měli. Celkově vzato film působí trošku odfláknutý a to mě zamrzelo. Přesto za každou takovouto rekonstrukci já děkuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je spíše pochmurná smutným dějem, který ukazuje na to, jaké zvířata žijí a žili mezi námi. Bohužel obsah děje je mnohem lepší než kvalita natočeného filmu. Jednotlivé scény nejsou moc dobře natočené, protože hodně scén se odehrává ve tmě, kde byla scéna špatně osvícená takže toho není zas až tak moc vidět. Scény z brouky a housenkami se neustále opakují a přestože se nám pokusili vnutit myšlenku, že jich tam jsou stovky šlo ve skutečnosti jen o pár jedinců. Hudební doprovod byl taktéž špatně zvolený, protože k právě zvolenému ději se moc nehodil. Při mučících scénách hrála veselá hudba a při obyčejné jízdě autem zase tvrdší kalibr.Co však musím pochválit je dobře zvládnuté hraní většiny obětí. Tito neznámí herci dokázali bravurně zahrát trpící mladíky, kteří čekají jen na vysvobozující ránu z milosti. Stejně tak hlavní postava, která ze zjevným potěšením topí své oběti, hulí přitom trávu a chlastá pivo. Potom se v klidu zvedne a jde před dům pokecat se sousedy, nebo usedne vedle matky a sleduje romantické filmy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Gacy se opravdu pro pobavení dětí převlékal za klauna. Ve skutečnosti vymyslel dvě postavy klaunů - Pogo a Patches. Pogo byl šťastný klaun, zatímco Patches byl ten vážný. (Mefistofelle)
  • Prediktory Gacyho činov boli úraz hlavy, fyzické týranie otcom a homosexualita. (Carol Pifková)
  • Johnn Wayne Gacy byl členem prestižní organizace jménem Jaycees, která sdružuje mladé lidi s ambicemi v oblasti byznysu, marketingu či politiky. Členy Jaycees bylo mnoho významných osobností USA, mj. i někdejší americký prezident Gerald Ford. (Mefistofelle)

Reklama

Reklama