Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postavené především na Burkově výkonu, protože jinak mi to přišlo celé takové bezkrevné a místy nevyvážené. V jednu chvíli je tu Ted Bundy jako totální psychopat a v druhé útržkovitá sekvence jakoby vystřižen z Natural Born Killers, kdy Ted vesele brázdí Státy a nechává za sebou krvavé šmouhy. Docela jsem se těšil na soudní přelíčení, kdy se Bundy hájil sám, ale to vůbec neproběhlo, což je vzhledem k známým faktům velká škoda. Přimlouval bych se za remake. 60% ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklý portrét jednoho z nejznámějších seriových vrahů ameriky.Hudba perfektní,Burke je fakt výborný,ale hlavně jde o to,že ona je to místy fakt celkem i hlína.Já kurva nevím co na to mám říct.Měl bych být zhnusený,ale nejsem.Jako kdyby nešlo o skutečný případ tak neřikám nic (i když dnešní oblíbenost slasherů mi příjde debilní).To se musí prostě vidět. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další film o dalším pošahaném sériovém magorovi, kvůli jehož popravě bych šel dobrovolně a bez nároku na mzdu dělat kata; ale středověkého, s lámáním v kole, vytahováním střev, čtvrcením a podobně. Film působí hodně televizně, nemá příliš propracovaný scénář a neuvízl mi v paměti tolik, jako pozdější podobný snímek Freeway Killer o Williamu Boninovi a jeho homo sado partě. V Tedovi Bundym se mi ovšem dost líbil konec, který aspoň trochu uspokojil mou touhu po vendetě - rád bych věřil, že poslední Bundyho chvilky v rukách party otrlých a cynických bachařů byly opravdu tak výživné a nejednalo se pouze o scénáristickou fikci (samozřejmě nemyslím i tu Miss Executioner v kápi, zase tak naivní nejsem). Pro budoucnost lidského genofondu není ovšem dobrou zprávou, že jediná oběť ve filmu, která Bundymu vyklouzla z drápů, byla bezkonkurenčně ta nejpitomější ("vyloupené" auto). A bez úhony bohužel přežila taktéž i jeho notně pitomá metresa č.1, č.2 i stovky jeho vyšinutých masochistických obdivovatelek. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

O hercovi M.R. Burkeovi som absolútne netušil, že existuje! Sociopata T. Bundyho však zvládol na výbornú. Bundy vsúpil do histórie aj tým, že v súvislosti s počtom jeho obetí bol zavedený výraz sériový vrah. Film nám ukazuje Bundyho, ako študenta, muža čo má navonok regulérny vzťah cez kleptomana, až po sexuálne neukojenú vraždiacu mašinu bez kúska emócie. Bundy končí na elektricom kresle, no pred popravou denne dostáva cca 200 listov od žien, ktoré mu vyznávajú lásku. Tak má iba napadá, kto je zvrátenejší... ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Jako film dobrý - jediný co mi trochu vadilo, že tvůrci tohle téme poněkud příliž odlehčili a toho nadhledu tam bylo až příliž, takže některé scény, které by měly působit hrozivě, půsosobí spíš tak, že se u toho smějete...A to si myslím není úpně dobře... V tomhle případě fakt nejde o komedii ani parodii...Nebo snad ano? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama