Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Podle některých lidí, kteří tohoto milého chlapce znali, to byl velmi sympatický a přátelský člověk. Mouše by neublížil. A tom to je. Přesto já osobně, ač jsem Teda nikdy nepoznal osobně, o něm kategoricky tvrdím jedno. Byl to zlý a nenávistný člověk. Známé biblické: "Podle skutků jejich poznáte je". ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama