Reklama

Reklama

Každý policejní vyšetřovatel se dříve či později setká s případem, který zůstává nevyřešený a který jej pronásleduje. Pro Yohana se takovým případem stala vražda Clary. To, co začíná důkladným vyšetřováním života oběti, se brzy změní v posedlost. Jeden výslech stíhá druhý, o podezřelé není nouze a Yohan má stále více pochybností. Jistá je jen jedna věc, zločin se stal v noci na dvanáctého. (Pilot Film)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (57)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velkým fandou krimi filmů ale dobrým krimi filmem nikdy nepohrdnu. La Nuit du 12 mělo(má) celkem dobrý hodnocení(66%) tak jsem snímku dal šanci. Hned na začátku film informuje, že každej rok francouzská kriminální policie vyšetřuje více než 800 vražd. Až 20% zůstane nevyřešených a o jednom vypráví tenhle film. Takže co z toho vyplývá ? Že stejně jako kriminalisté ani divák se nedozví kdo vlastně byl tím vrahem. A tak si vlastně říkám proč na film vůbec koukat a čím si snímek vlastně ty % zasloužil. Nepřišlo mi to nikterak zajímavý a už vůbec né napínavý. Divák se vlastně jen dozví, že holčina byla tak trošku coura a vrahem by mohl být v podstatě každej z jejich bejvalejch nápadníků. Za mě celkem zbytečnej film a zbytečně promarněných 109minut. Hodně slaboučký 2hvězdy ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tohle je pravý opak temné kriminálky, takže je načase použít termín světlá kriminálka. Čemuž napomáhá i fakt, že zde hraje jen jeden klasickej černoch, což je na frantíky nevídaná věc. Hlavní polda je klid'as, introvert a pragmatik a světe div se, pro diváka je to zajímavý zjištění, že případ řeší spíš kancelářskej hrdina. Prostě stačí chytrej scénář a já solím fakt moc spokojený čtyři pecky. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasický procedurál, který rozhodně není klasickou detektivkou ani rekonstrukcí pátrání po vrahovi mladé dívky. Film, který už na začátku prozradí, že se v něm nic nevyřeší a divák se prakticky nic nedozví. Oproti takovému případu Ponorka, zde chybí i detailní pohled na vyšetřování a všemožné postupy a uvidíme pouze pár výslechů a nějakou tu sledovačku. Noc 12. je tak spíše dramatickým pohledem na policejní práci a to, jak může detektiva zlomit případ, který nedokáže vyřešit. 50% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Trochu nezáživné krimi, kde vyšetřování trestného činu končí ve slepé uličce. Je to však film s morálním poselstvím, jež jsem pochopil takto: Ženy, které často střídají milence nebo udržují milostné vztahy paralelně s více muži, se nedopouštějí ničeho odsouzeníhodného a je třeba si jich vážit, neboť mají v lidské společnosti důležitou a nezastupitelnou roli. Vraždit takové ženy je zcela nepřípustné barbarství, protože tím mužské části populace vzniká škoda nemluvě o tom, že policie pak musí vyslýchat velké množství podezřelých. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Vraj nový Zodiac. 😆 Len z Finchera odtrhli Fína a vyzeralo to ako pod režírovacou taktovkou maximálne tak Cher. Hoci od začiatku vieme, že vrah nebude vypátraný, očakávame aspoň nejaké vodítka, náznaky, možné riešenia. Filmu o to ale vôbec nejde. Predstaví rad možných páchateľov, ale vôbec nejde do hĺbky vyšetrovania či spájania nejakých dôkazov. Nakoniec som zistil, že tento "skutočný prípad" dokonca zmenil meno obete a tá je len jednou zo spomenutých vrážd v jednej knihe od Pauliny Guéna, ktorá v rokoch 2015-2016 sledovala každodenný život kriminálnych brigád justičnej polície vo Versailles. Filmu však vôbec o tú obeť nejde. Človeku postupne dochádza, prečo film bol oceňovaný, ale len tak festivalovo. Nosí totiž dôležitejšie posolstvo, ako nejaké upálenie ženy, tá nám môže byť ukradnutá. Nesie tú ušľachtilú myšlienku, že muži sú agresori, prípady voči ženám sa nešetria, pretože muži majú voči ženám predsudky, napríklad, keď o multipromiskuitnej žene povieš, že to zaváňa ludrovstvom, tak ste myzogín, lebo hovoríte pravdu, no a že vlastne na vine je celý systém, v ktorom: "Sú to muži, ktorí zabíjajú ženy. Sú to muži, ktorí vyšetrujú tieto vraždy žien." Takže význam celého filmu je postavený len na rodových rolách a zlých mužoch. Až mi bolo divné, prečo sú tu všetci policajti ukázaní ako totálni grobiani a vidláci. Samozrejme len tí s penisom. Uhladená Arabka bola topka a vzorom policajnej práce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky trvalo celkovo 34 dní a prebiehalo v Savojských Alpách. (MikaelSVK)
  • Dej je inšpirovaný skutočnou udalosťou, keď v noci z 13. na 14. mája 2013 našli telo Maud Maréchal obhorené v Lagny-sur-Marne. (Arsenal83)

Související novinky

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

Na cenách César uspěla i česko-slovenská stopa

25.02.2023

V pátek 24. února 2023 proběhlo v pařížském koncertním sále Olympia slavnostní předávání prestižních cen francouzské akademie filmových umění a technik, známých pod názvem César. Vítězným snímkem… (více)

Reklama

Reklama