Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna Elliotová se kdysi nechala přesvědčit, aby si nebrala fešáka ze skromných poměrů. Po osmi letech na něj ale narazí znovu a pravá láska možná dostane druhou šanci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pocta alebo výsmech Jane Austen? Nie, nie, nie toto nie je Jane Austen ani náhodou!!! Toto je paródia akéhokoľvek jej diela!!! Persuasion je film, kde politická korektnosť už prekročila všetky hranice😔 !!! Mala som problém film vôbec dopozerať, bolo mi až do plaču a zároveň som bola nahnevaná. Veľké sklamanie!!! Počula som o filme len to najhoršie, no chcela som sa presvedčiť na vlastné oči. A tak som si ho zo zvedavosti pozrela. Jane Austen mám rada. Navštívila som aj múzeum v Bath a prečítala od nej zopár kníh. Keď už z toho chceli spraviť modernú verziu, mali zmeniť aj obdobie a rovno všetko a meno Jane Austen z toho vynechať! Keď som sledovala Miss Eliott celý čas som vnímala Dakotu Johnson. Vôbec som sa nedokázala preniesť do obdobia, v ktorom sa dej odohrával. Nepáčil sa mi výber hercov, nepáčili sa mi herecké výkony, dialógy pôsobili umelo, všetky postavy mi boli ľahostajné, vadilo mi rozprávanie do kamery, vadilo mi pitie vína z fľaše. Ako si niekto mohol myslieť, že Persuasion bude dobrý film? Nenávidim politickú korektnosť. V tomto prípade to dopadlo katastrofálne. Na zaplakanie. Dávam 1* len za peknú výpravu, hudba bola tiež celkom fajn. Kostýmy ma nezaujali. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Anna měla milého, se kterým ovšem být nemohla.Teď je singl, což je v jejím věku v téhle době něco neslýchaného a co čert nechtěl osud jí přivane do cesty zpět jejího ex což samozřejmě roztočí vztahový kolotoč. Další adaptace románu Jane Austen jde modernější cestou ala Bridgertonovi, nebo nedávná Emma což je rozhodně lepší než mnohdy doslovné a nudné televizní adaptace a je to rozhodně cesta jak k dílu Jane Austen  přitáhnout mladší romantiky chtivé obecenstvo. Právě Bridgertonovi navíc dokazují, že o tyhle kostýmní kousky je stále zájem a v záplavě uniformních romkomů nabízí stále atraktivní alternativu. Boření čtvrté stěny Dakotou Johnson mi nijak nevadilo, protože předlohu neznám a sama Dakota mi tady seděla a to se mi u ní nestává zas tak často. Wrightova Pýcha a předsudek to sice není, ale stále je Pýcha a přemlouvání lepší než již zmíněná Emma s Anyou Taylor Joy...60% ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel, že z Anny Elliotové udělá Fleabag, by měl dostat soudní zákaz se do konce života přiblížit k filmovému scénáři. Miluju Dakotu Johnson, ale tohle nezachránila. Cosmo Jarvis divný a prkenný, Henry Golding (který si postavu záporáka v kostýmním dramatu zjevně užíval) trestuhodně nevyužitý, ostatní postavy byly spíš karikatury než plnohodnotné charaktery, a závěr byl zcela neuspokojivý. Má to sice několik fakt skvělých momentů, ale jinak je to spíš promarněná příležitost, což je fakt škoda... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Prostě to tak někdy bývá, že i když víte, že nebudete sledovat kdovíjak kvalitní film, a průběh vás v tom jen utvrzuje, tak stejně na jeho konci překvapivě zjistíte, že vás to ve výsledku vlastně i přesto vážně bavilo a upřímně jste si to celé užívali. No a právě něco takového se stalo mně u této kostýmní dobové romantiky, za níž stojí předloha Jane Austenové, což vypovídá také o ledačem, což ovšem nemyslím ve zlém. Každopádně, faktem je, že tyto filmy nejsou natáčené z žádného jiného důvodu, než oslovit a pobavit cílové dámské publikum a pomocí obsazení ústřední role i část toho pánského, což se zde díky Dakotě Johnson povedlo splnit maximálně, a tudíž zde tak hledat chyby například ve scénáři, v jednoduchosti zápletky, v postavách, či já nevím v čem ještě jiném, je jen čiré zoufalství půlpytlů, kteří se tu o to triviálně pokoušejí, ale jsou tu za to jen k smíchu. Tohle je totiž prostě hravá, nekomplikovaná, nenáročná, odlehčená, veselá podívaná, kde postavy nespoutaně křepčí a díky šikovnosti tvůrců to vůbec nebudí dojem trapnosti, či hlouposti, naopak, celé to je plné energie a života, samozřejmě s happyendem jako hrom, takže sorry, ale já zde v tomto případě na potřebu kvality v jakémkoliv ohledu prostě kašlu, Pýcha a přemlouvání je totiž úplně o jiných věcech a ty tu fungují naprosto spolehlivě. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních recenzích jsem mile překvapená. Persuasion je moje nejoblíbenější austenovka a Dakota Johnson přehrává Sally Hawkins na všech frontách. Ačkoli si tvůrci posunuli charakter Anne úplně jinam (trochu zahořklá, víc asertivní, velmi současná), Dakota Johnson má charisma a energii na to, to utáhnout (když už z ní udělali spíše Lizzie Bennettovou). S obsazením bych byla téměř spokojena až na Cosmo Jarvise. Chybí mu hrdost a ve druhé polovině filmu nabírá až štěněcí výraz a to je pro mě horší, než Annino ironické popíjení. Adaptace je to po charakterové stránce velmi volná, konec je trochu překotný, ale nakonec je to vcelku milá a vtipná romantika. Náladu knihy ale hledejte... v knize. P.S. Nabízí se porovnání s Emmou. Ta měla taky slabého pana Knightleyho, nicméně i přes výraznou stylizace vezmu zavděk namalovanou Dakotou než krvácející Anyou. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama