Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna Elliotová se kdysi nechala přesvědčit, aby si nebrala fešáka ze skromných poměrů. Po osmi letech na něj ale narazí znovu a pravá láska možná dostane druhou šanci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná Anna Elliotová dostala do vínku mnohem víc uštěpačnosti a samostatnosti než její unylý a přespříliš submisivní románový předobraz. A taky flašku do ruky (po osmiletém trápení s láskou, kdo by se divil?) a schopnost rozbíjením čtvrté stěny konverzovat s diváky. Anna oblékla modernější kabátek a podle mě jí sluší. I když chápu, že někomu se tahle nepietní adaptace líbit nemusí. Osobně bych dala přednost, kdyby se film nesoustředil výhradně jen na Annu a přece jen dal víc prostoru i vedlejším postavám (jak je to v románě). Popravdě, nejsem si jistá, jestli divák, který nečetl knihu, pochopí z filmu všechny souvislosti. Kapitána Wentwortha mohl hrát větší fešák, tenhle představitel mi připadal trochu přitupělý. SHRNUTÍ: Kterak stará panna nakonec přece jen ulovila svoji rybu. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo vymyslel, že z Anny Elliotové udělá Fleabag, by měl dostat soudní zákaz se do konce života přiblížit k filmovému scénáři. Miluju Dakotu Johnson, ale tohle nezachránila. Cosmo Jarvis divný a prkenný, Henry Golding (který si postavu záporáka v kostýmním dramatu zjevně užíval) trestuhodně nevyužitý, ostatní postavy byly spíš karikatury než plnohodnotné charaktery, a závěr byl zcela neuspokojivý. Má to sice několik fakt skvělých momentů, ale jinak je to spíš promarněná příležitost, což je fakt škoda... ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nové spracovania románov Jane Austen sa mi zdajú celkom vydarené, a Anna Elliotová (Presviedčanie) nie je výnimkou. Aj keď sú hodnotenia viacmenej priemerné, mne sa toto spracovanie celkom pozdávalo a film som si užil. Samozrejme, do popredia vystupovala (ako vždy) najmä vynikajúca výprava - od pompéznych anglických kulís až po pôsobivé kostýmy. Scenár je síce na dnešné pomery dosť klišovitý, ale o tom je v podstate dobová tvorba Jane Austen. Ale mne sa to aj tak páčilo, čomu dopomohli aj taktné dialógy a celkové prevedenie tohto románu na plátno. Herecké obsadenie sa mi páčilo, dokonca aj Henry Golding úplne vystihol postavu sliziaka Williama. Dakota Johnson je výborná herečka (škoda, že bude už navždy spätá s preceňovanou "ságou" 50 Shades), a jej prevedenie Anny bolo skutočne vydarené. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Vydrzal som to sledovat presne 28 minut,bohuzial,potom bol aspon pre mna koniec,lebo minuty sa vliekli ako sopel z nosa,tie dialogy mi pripadali o nicom,ako keby som pocuval len bla bla bla bla bla,mozno,ak by hlavnu predstavitelku hral niekto iny,tak by som vydrzal aj dlhsie pozerat,ale Dakota Johnson je v mojom rebricku oblubenych hereciek niekde na spodnej hranici,takze nech sa nikto nehneva,ale pre mna je to prepadak...:-) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Now, we're worse than exes. We're friends. Jane Austen nejde občůrat, takže Persuasion ve vytyčených mantinelech občas působí jako slon v porcelánu. Jenže, Dakotu Johnson mám rád a bavilo mě, když na mě mluvila, mrkala nebo koulela očima. Něco na tomhle po-fleabagování Austenové je. Příjemné rozptýlení. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama