Reklama

Reklama

Král Tulsy

(seriál)
  • USA Tulsa King (více)
Trailer 3
USA, (2022–2024), 12 h 16 min (Minutáž: 36–43 min)

Série(2) / Epizody(18)

Člen newyorské mafie Dwight "The General" Manfredi, propuštěný po 25 letech z vězení, je svým šéfem vyhnán na venkov v Oklahomě, aby rozšířil operace, ale když podezřívá svou gangsterskou rodinu, že pracuje proti němu, pomalu si buduje vlastní tým. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (125)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zatím asi zdaleka nejslabší Sheridanovka.. Asi proto, že do scénáře (což je to na čem Sheridanovky stojí) kafrá hromada jiných lidí a tak se to Taylorovo potenciálně kvalitní jádro rozmělňuje. Stallona mám rád, ale nejsem si úplně jistý tím jestli zde byl dobrou volbou. Moc z toho leze a vše a všechny okolo nechtěně tlačí do pozadí.. Má to pár krutopřísných momentů a postav které by se časem mohly hezky vykreslit.. Teď to ale vypadá spíš jako takové poměrně sympatické wannabe Sheridan. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcete ma obviniť z toho, že ma takmer zastrelili? Pretože si nemyslím, že je to zločin. A to dokonca ani v Oklahome.“ Kvalitný mafiánsky seriál? Rádoby. Kým začiatok (prvá tretina) bol super, s nástupom "brutálne nebezpečného" motorkárskeho gangu na scénu to už išlo dole vodou. Akoby po tretej časti vymenili scenáristov a tí sa predbiehali v tom, kto vymyslí väčšiu kokotinu. Iba a jedine Sly to celé drží pohromade (hlavne kvôli nemu je moje hodnotenie zhovievavé) a je naňom doslova vidieť, že si svoju rolu užíva. Páčili sa mi vtipné vsuvky (semafor na prechode pre chodcov; fotenie sa na vodičák; posilovňa), no tie pre zmenu boli v kontraste s tými brutálnymi, kde Sly v jednej chvíli pôsobiaci ako slušne vychovaný mentorujúci dedko, sa zmení na vraždiace monštrum, ktoré holými rukami narobí z mafiánskeho klubu krvavé jatky. Takže úprimne, neviem či budem mať o rok chuť pozrieť si aj druhú sériu. 60 % ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Aj dobre obsadená a pohodičková rutina je stále len rutinou. Terence Winter sa k Tulsa King postavil ako k víkendovému projektu, kde vývoj postáv je plytší než hroby, v ktorých končia Dwightovi oponenti. Celý seriál stojí totiž výhradne na Stallonovej charizme, zábavných jednorozmerných postavičkách a vtipnom machizme. No od scenáristu stojaceho za Sopranovcami a Boardwalkom som čakal trochu hlbšiu gangsterku, než len takýto fastfood. Čas strávený pri Tulsa King neľutujem, veď nemusí byť všetko v TV intelektuálny Escargot. Ale nebyť Sylvestra v hlavnej roli, asi by tie hodnotenia boli všeobecne o dosť nižšie a úprimnejšie. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych se zde ohradil proti přímému srovnání s FUBAREM či JCvJohnsonem. Ne tohle je pánové mnohem komplexnější příběh a mnohem lepší filmová práce. Paramountu na tom celkem záleželo, není to jen nějaká staromilská, satirická parodie na Silvestra. I přes absenci větší akční nálože nám tu scénáristi předvádějí slušnou práci s mnoha postavami a chemii mezi nimi, samozřejmě s novým pojmem mafiánského světa sympošem Dwightem Manfredim. Stallone mu předal své dokonale sofistikované hraní a tak mu závidím kuráž ošlehaného muže, co se nebojí v pokročilém věku šlápnout komukoliv do úsměvu..troufnu si říct Rambo, Rocky a teď ´´Generál´´ 80% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nebavil, ale notak, to lidem toto mohutně hypujících vážně stačí tak málo? Z toho snad nebudem dělat druhé Goodfellas, vždyť to je jen taková odpočinková blbina postavená kolem toho že Sly je pořád badass a cool i když už má za sebou třičtvrtě století. Některé scény jsou hodně fajn, některé velmi fungují i emočně, ale děj celkově a obzvlášť vztahy postav jsou hodně přitažené za vlasy, s uvěřitelností čehokoli si Sheridan fakt hlavu ani trochu nelámal. 7/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Osoba uväznená na dlhé časové obdobie má tendenciu byť mimo kontakt so súčasnými udalosťami a kultúrnymi posunmi, čo je typ „kultúrneho šoku“, ako demonštroval aj samotný Dwight (Sylvester Stallone), neformálne nazývaný „väzenský hlupák“. V Amerike môže byť takáto osoba poverená alebo dôrazne vyzvaná, aby absolvovala tzv. „triedu životných zručností“ predtým, ako sa znovu začlení do spoločnosti. (chesterko)
  • Seriál sa mal pôvodne odohrávať v Kansas City, preto niesol aj v čase ohlásenia v decembri 2021 názov "Kansas City". (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

1923 dostane i druhou sérii

1923 dostane i druhou sérii

26.10.2022

Taylor Sheridan (Wind River, Sicario) si před pár lety řekl, že J. J. Abramsovi ukradne nálepku největší workoholik v současném Hollywoodu. Jeho seriálová expanze na Paramount+ začala nenápadně, dnes… (více)

Reklama

Reklama