Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Skvělý film po všech stránkách. Naprosto na úrovni. Perfektní herecké výkony, bravurní režie, prostě pastva pro oči inteligentního diváka. Snímek ze kterého na vás dýchá atmosféra té doby a který krásně čerpá z knižní předlohy. Jestli chcete skutečnou detektivní zábavu, s šarmem a na úrovni, sáhněte po rozbitém zrcadle. Ale dávejte pozor na střepy! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem režisér a když budu chtít třicet klokanů, co studovali na Harvardu, ty je prostě někde seženeš." Natáčet film je prostě fuška a rozmary producenta, režiséra i hereček byly velmi zábavné. Horší to bylo s mrtvolou, jejíž smrt nikoho příliš nevzrušila a najít toho nejnepravděpodobnějšího vraha nebylo nijak zvlášť těžké. Mě to tedy celkem bavilo, ale nemám v lásce bystré důchodkyně, které určují detektivům kriminalistické verze a směr jejich vyšetřování. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Angela Lansbury mi prostě do role slečny Marplové neseděla. Hodila by se spíše do role kouzelné babičky, která sedící ve velkém starém ušáku předčítá dětem pohádky.Tipovala jsem jako vraha někoho jiného. Nakonec to všechno do sebe zapadlo jako skládačka. Vrah měl dostatečně silnou motivaci, i když za to vlastně mohla náhoda, která všechno rozpoutala. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Místy zábavné, místy až mrazivé, co však nemohu odpustit, je, že vrah mi byl znám téměř hned a to se mi u díla od Agathy Christie, které jsem předtím nečetl, nestává a stávat by se to (nejen mně) nemělo, protože v tom je právě ta správná zapeklitost a zašmodrchanost jejích zápletek, které dojdou překvapivého rozuzlení. Takhle jsem se neměl na co těšit. Herecké výkony se mi líbily, jen snad na paní Lansbury jsem si nemohl zvyknout jako na slečnu Marplovou, mám ji zafixovanou jako Fletcherovou a alkoholičku ze smrti na Nilu, co se mi ale nelíbilo byl dabink a možná až zbytečně přehnané karikování Hollywoodu, ne vždy to bylo vtipné i když to je vyváženo pointou (drobný spoiler pro všímavé). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No atmosferu anglickyho venkova to vykresluje docela slusne a film ma docela pohodovou atmosferu, ale jako detektivka to absolutne nefunguje. Pan vysetrovatel vlastne moc nevysetruje, sem tam se nekoho na neco zepta a vsechno za nej vymysli jeho teticka. Navic zaverecna pointa kdo me napadla nekdy po tretine filmu a pointa proc me sice nenapadla, ale ta je docela stupidni a navic nevysvetli uplne vse. Dalsi problem je, ze se vlastne vetsinu casu nic nedeje, obcas nekdo pokeca a sledujeme par lidi, jak se jen tak ruzne motaj sem tam, pricemz Lansbury tu je jen tak v pozadi a cely to ma obcas nadech komedie. Co se tyce hercu, obsazeni je hodne solidni, ale ja proste tu babu z To je vrazda, napsala, nemam rad, obzvlast, kdyz v 55 vypada jak stoleta. Nerikam, ze jsem se nudil, jen jsem cekal dobre promakanou detektivku a dostal jen slusne natoceny a slusne obsazeny nic. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno