Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem se s chutí podíval na příběh, který dobře znám. Malebný anglický venkov, na povrchu krásně upravený, až pohádkový, uvnitř však plný klepů a závisti... Úžasná hudba mi připomněla staré bondovky a hned jsem věděl, že stará dobrá Anglie neztratila nic ze svého poetického kouzla. A pak britský humor, který má snad ekvivalent jen v českém. Na vtipné postřehy Oscara Wildeho jsem si vzpomněl při průpovídkách typu: ,, Propadla zálibě v mužském údu." Jak skvostný eufemismus pro nevěstku! Souboj dvou stárnoucích hereček připomínal střety dračic, které zdaleka nejsou ve výslužbě. Herecké obsazení je vůbec skvostné, jen při čtení titulků jsem se musel ujistit, že v roli filmového herce se opravdu mihl P.Brosnan. Film o pomstě, která nemá hranice... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vynikající detektivka sama o sobě, bravurně natočená, s hollywoodskými hvězdami první velikosti a mlaďoulinkým Piercem Brosnanem v asi tak 5 vteřinové miniroličce. Viděla jsem mockrát, důvěrně tomuto dílu z filmové hollywoodské minisérie říkáme Taylorka v koupací čepici. Teď při posledním sledování jsem se dokonce i smála, protože jsem v tom viděla předobraz Vražd v Midsomeru: skrznaskrz britské panské sídlo, SPOLEK:-), venkovská slavnost s obvyklými kratochvílemi, večer s odhrnující se větvičkou a slídivou kamerou, lidský příběh....Jenom ta Angela Lansbury se mi moc nelíbila, slečna Marplová mi v knížkách připadá sice stejně pronikavá a umíněná, ale přece jen trošku dál od hranice protivnosti Jessiky Fletcherové. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje úplně první detektivka, kterou jsem v životě viděl. S mojí babičkou, v malém maloměstském biografu, ca desetiletý. Je snad jasné, že pro malého špunta to bylo velké dobrodružství. To zklamání, když film začal černobíle... A o to větší nadšení, když po chvíli zbarevněl! (mch. skvělý nápad, s tím filmem ve filmu na úvod). A jak hrozně moc se mi líbila Kim Novak... (a není divu, líbí se mi pořád). A moje zděšení při scéně s Geraldinou Chaplinovou a inhalátorem! (i dneska ve mně trochu hrklo). Prostě silný a nezapomenutelný zážitek. Myslím, že kdybych film viděl poprvé nyní, rozuzlení mi bude brzy jasné, zdá se mi totiž docela okaté. Tenkrát jsem ovšem zíral a nestačil se divit, jak jsem byl doběhnutý. A to se mi moc líbilo a zaujalo mě to natolik, že tím okamžikem vzplála moje vášeň pro detektivky, kterých jsem pak v následujících několika letech přečetl tucty. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozbité zrcadlo osloví diváka hlavně díky plejádě hereckých hvězd, jež dávají filmové adaptaci románu od "královny zločinu" zcela nový rozměr. Angela Lansbury zde jistě chytala inspiraci, jak být nadmíru všetečnou amatérskou vyšetřovatelkou, jež později "psala vraždy". Dívá-li se divák pozorně, nemá problém odhalit identitu pachatele, byť samotný motiv byl (alespoň pro mě) celkem šokující. Překvapilo mě - a to milým způsobem - že scénář obsahoval množství sarkastických replik, které by člověk u podobného filmu moc neočekával. Jediné, co mě při sledování rušilo, byl na můj vkus nevhodně zvolený hudební doprovod. P.S. "Lolo, drahoušku, je jen jedna maličkost, která mi na tobě vadí. - Jaká?! - Tvůj ksicht!" ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Povznášející sentiment, polétavý zlatavý prach i nalezený klid. Poklona zlaté éře Hollywoodu. Ještě není odzvoněno starým dobrým časům. Hvězdné seskupení v čele s "gigantickými manželi," „hérečkou s móresy, sarkasticky protřelým, horkokrevně lišáckým producentem s "kartelem." Báječná stará dáma s neúnavným pozorovacím talentem, slečna Marplová, sbírá střípky kolem, v zastoupení, prostřednictvím svého synovce – t. č. zasvěceného znalce třpytivého světa filmové iluze, detektiva E. Foxe. K rozluštění schází poslední, ten nejdůležitější, v němž se odráží motiv, který osvětluje historka, prve tak nezáživná, banální. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama